Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Gyöngyösön sikerült megszerezni sorozatban az 5. győzelmet!

Röplabda NB II Keleti 2019-2020 – MEAFC-Miskolc felnőtt

A mögöttünk hagyott hétvégén felnőtt csapatunk Gyöngyösre látogatott. A két csapat jól ismeri egymást hiszen az elmúlt években többször is megküzdöttek egymással. 

A mérkőzés első szettjében csapatunk akarata érvényesült és bár csúsztak hibák a játékban nem forgott veszélyben a szett győzelem. Így 17:25 arányban meg is nyertük azt. 

A mérkőzés második felvonásában a hazai játéka feljavult köszönhetően a mieink idegesebb és feszültebb játékénak. Sem a feladások és így a támadás befejezések sem sem sikerültek kifejezetten jól. A játékrész utolsó pontja egy elég vitatható bírói döntéssel született meg sajnos nem a csapatunk számára kedvezett ez. Így először a bajnokság rájátszásában szettet vesztett csapatunk. 25:23 a hazaiak részére. 

A harmadik és negyedik játékrészben csapatunk játéka valamelyest feljavult és sikerült megtörni a lelkesen játszó hazaiakat. Továbbra is voltak kedvezőtlen bírói döntések, de csapatunk már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. A harmadik felvonást 14:25 míg az utolsó játékrészt 20:25 arányban hozta le. Így sorozatban az ötödik győzelemnek örülhettek a srácok és továbbra is vezetik a bajnokságot. 

Bacsó István távollétében U21-es csapatunk edzője foglalt helyett a kispadon vezetőedzőként. Az ő nyilatkozata a mérkőzésről: ,, Egy jól játszó Gyöngyössel találkoztunk a szombati forduló alkalmával. Sajnos a támadásbefejezésünk akadozott, mivel védekezésben és potyalabda bejátszásban nem hoztuk azt a szintet, amit tudunk, ezáltal megnehezítettük a feladónk és a saját magunk dolgát is. Fontos lenne, hogy segítsük egymást mindig, hiszen ettől csapat egy csapat. Sajnálom azt az egy szettet, amit elrabolt az ellenfél, bár úgy érzem, hogy nem a mi hibánkból történt, hanem külső tényezők is közbeszóltak. A következő fordulók során meg kell ráznunk magunkat és koncentráltabb játékra lesz szükség, ha el akarjuk érni az év elején kitűzött célt.”

NB II Keleti csoport rájátszás 5.forduló

Gyöngyösi RSE – MEAFC-Miskolc   1:3

MEAFC-Miskolc: Bagó, Kiss, Klein, Kozsla, Molnár, Barócsi

Csere: Szántai (liberó), Varga, Busák, Kormos

A bajnokságban a következő hétvégén szabadnapos csapatunk. Így bőven lesz idejük a játékosoknak a pihenésre. Hiszen március 21-én 15 órától Nyíregyházán lépünk pályára. Igazi rangadó lesz a javából. Amennyiben ismét sikerül legyőzni a szabolcsi csapatot óriási lépést teszünk NBI-es álmaink felé. 

Figyelem! 

Szurkolói busz indítását tervezzük a március 21-ei Nyíregyházi mérkőzésre. Az utazás díja 2000 Ft/fő a busz pedig 50 fős lesz a tervek szerint. Tervezett indulás 13 óra az egyetemi körcsarnoktól.