Röplabda szakosztály,  Röplabda U17

Van még hova fejlődni!

Röplabda 2019-2020 – MEAFC-Miskolc U17

Vasárnap Dunaújvárosban lépett pályára serdülő csapatunk a Buzek László U17 férfi Országos Serdülő Bajnokságban. A serdülő bajnokság most ért az elődöntők szakaszában. Csapatunk első évében bekerült a legjobb 12 csapat közé. Ez igen szép teljesítmény annak tükrében, hogy többségben az első osztályú klubunk csapatai kerültek be. 

Dunaújvárosban az elődöntő első tornáján vettek részt. Ahol a hazai gárdán kívül a Szolnok és VRC Kazincbarcika csapataival mérkőztek meg. 

Az első mérkőzésen a Kazincbarcikával kerültek szembe fiaink. A két csapat közel azonos tudás szinten van így egy ki-ki mérkőzésre készültek játékosaink. Ami többé kevésbé be is igazolódott. Első szett szorosra sikerült, de sajnos nem sikerült megnyerni azt. Így csapatunk a következő felvonásokban már nem tudta ezt kiheverni és el is vesztette azokat és így a mérkőzést is. 

A következő ellenfelek a Szolnok és a Dunaújváros csapatai voltak. Mindkét gárda előrébb tart csapatunknál így a tisztes helytállás volt a cél. Ennek a fiúk eleget is tettek. 

Veresné Gáspár Éva vezetőedző nyilatkozata a tornáról: ,, A VRCK1 elleni mérkőzés elején még úgy tűnt, hogy 2 hasonló csapat fog megmérkőzni.Az első szoros szett után, azonban szétesett a játékunk, még több nyitásrontás, pontatlan bejátszások,dekoncentráltság jellemezte a csapatot, mely a következő két játszma elvesztéséhez vezetett.A következő két mérkőzésen a Szolnok és Dunaújváros csapataival nem tudtuk felvenni a harcot, hiszen ezen csapatokképzettség, összeszokottság, fizikai adottságok tekintetében jóval előttünk járnak.’’

Buzek László Országos Serdülő bajnokság C csoport 1. torna

MEAFC-Miskolc – VRCK I.   0:3

Szolnoki Sportcentrum ,A’ – MEAFC-Miskolc 3:0

MEAFC-Miskolc – DSE Röplabda Akadémia  0:3

MEAFC-Miskolc: Buri György, Komjáthi Levente, Sztupjár Kristóf, Szabó Péter Gergő, Feke Balázs, Kruzseczky Csaba, Kocsis Szilveszter, Gáspár Dániel, Kópé Szilárd, Dócs Patrik

A bajnokság március 21-én szombaton folytatódik Kazincbarcikán. A Magyar Röplabda Szövetség által kiadott rendelet szerint minden mérkőzés zárt kapus lesz a korona vírus miatt. Így sajnos csapatunkkal nem tarthatnak a tornára a szurkolók és szülők. Megértésüket köszönjük.