Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U14

Készülünk a következő kihívásra!

Fiú serdülő kosárlabda 2019-2020 – U-14 MEAFC Kossuth

Lehel Kosársuli/A – MEAFC-Kossuth: 109-25 (27-10, 36-9, 24-0, 22-6)

Lehel Kosársuli/A: Koczka 20, Csabai 16, Erős 15/3, Durucz 14, Janusek 12, Lékó 10, Horti 8, Tóth 7/3, Sárközy 3, Gasztonyi 2, Halaj 2, Czékmán. Edző: Józsa Miklós, Segédedző: Treba-Kovács János.

MEAFC-Kossuth: Rozmán 10, Dudás 6, Kiss Z. 4, Kovács 2, Hazadi 2, Lippai 1, Gulyás, Ling, Kozák, Szeniczey. Edző: Varga Dénes.

Pár nappal korábban a „B” csoportban való bennmaradást tűztük ki célul, amely nagyratörő tervnek tűnhetett így elsőre, de semmiképpen sem lehetetlennek. Sajnos terveink kezdtek szerte foszlani, miután kiderült, hogy a két legponterősebb játékosunk nem tud részt venni a hétvégi fordulón. Egyikük Kiss F. családi okok, míg Nagy Á. sérülés miatt maradt ki a keretből. Helyzetünket tovább nehezítette a csapatunk magas emberének, Szabó D.-nak a távolmaradása, aki szintén családi okok miatt nem tudott a csapattal tartani. Testalkatban legalább kétszer erősebb ellenfelünkkel nem tudtunk mit kezdeni, így a különbség hatványozódott, és négyszer annyi pontot kaptunk, mint dobtunk. A hazai csapat szurkolói meg is kérdezték, hogy hány évesek a gyerekek, utalva ezzel filigrán alkatunkra, apró termetünkre. A körülményeket figyelembe véve nem foglalkoztunk az eredménnyel, próbáltuk játszani a játékainkat, gyakorolni a következő mérkőzésre, fordulóra. Ennek ellenére maradt bennem hiányérzet, ha nem lettünk volna ennyire megijedve, kétségbe esve a meggyengült keret miatt, akkor sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna.

MEAFC-Kossuth – Debreceni KA DSI: 52-55 (15-16, 9-7, 16-18, 12-14)

MEAFC-Kossuth: Rozmán 17, Kiss Z. 12, Szabó 8, Dudás 7, Kovács 4, Hazadi 2, Ling 2, Lippai, Szeniczey, Kozák, Gulyás. Edző: Varga Dénes.

Debreceni KA DSI: Molnár 16, Handari 9, Vágó 9, Móré 8, Fazekas 4, Elek 3, Nyilas 2, Szilágyi 2, Szabó 2, Gurzó, Kiss, Wágner. Edző: Szendrei Fruzsina.

A második mérkőzésen nagyobb önbizalommal léptünk pályára, erőn felül teljesítve, egy nagyon nehéz helyzetben is helytállva, majdnem megvalósítottuk a szinte lehetetlennek tűnő célunkat. Esélyeinket növelte, hogy Szabó D. szülői közreműködéssel megérkezett, de még így is nagy falatnak tűnt a debreceni csapat legyőzése. Jól kezdtük a mérkőzést, többször is elléphettünk volna, de valami mindig hiányzott, egy kis szerencse, picivel több koncentráció. Egészen a 34. percig úgy látszott, hogy meglehet ez a meccs, fej-fej mellett haladva hősiesen küzdöttünk, de a mérkőzés végére nagyon elfáradtak a kulcsjátékosaink, így egyre többet hibázva kiengedtük a kezünkből a lehetőséget. Teljes kerettel valószínű, hogy másképp alakult volna a végeredmény, a három pontos különbségű vereség ellenére is büszke vagyok a fiúkra. Egyre több dolgot látok megvalósulni az edzéseken gyakorolt elemekből, és azt gondolom, hogy az ilyen nagy csatákból csak megerősödve kerülhetünk ki, és ezek jó előjelek a folytatást illetőleg.