Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

10+1 kérdés röplabdásainkhoz – 2. rész

Röplabda NB II Keleti 2019-2020 – MEAFC-Miskolc felnőtt

10+1 kérdés sorozat következő válaszadója Busák István. Pisti vérbeli miskolci posztját tekintve pedig nyitásfogadó szélső ütő. 

  1. Mikor és hol ismerkedtél meg a röplabda sporttal?
    1993-ban, testnevelés tagozatosként,8. osztályos koromban.
  2. Kik voltak rád hatással akár játékos akár edző? 
    Legelőször nővérem, aki a 90-es években az MVSC utánpótlás csapatában játszott, későbbi térdsérülése miatt viszont ott abba kellett hagynia. Majd később a MEAFC-nál folytatta a röplabdát. 1994-ban a HCM-hez kerültem, ott 1991-ben szűnt meg az NB I-es gárda , de a megmaradó idősebb játékosok eredményeit látván, tanításukat elfogadva egyre jobban szerettem meg a röplabdát.
    Edzőként Czeglédy Lászlóné (Gitta néni), ő keze alatt kezdtem a sportágat, ugyanúgy, mint nővérem a 11.sz. Vörösmarty Általános Iskolában. Gitta néni keze alatt sok olyan, főleg röplabdás lány kovácsolódott, akik egyidejűleg és később, az MVSC női röplabda csapatánál folytatták, felnőtt szintig elérve és ott érvényesülve is.
  3. Hogyan kerültél a MEAFC-hoz?
    Barócsi Ákos révén aki először edzésekre járt le hozzánk a HCM-be majd játszott is ott és amikor ott megszünt röplabda szakosztály, akkor olvadtunk össze véglegesen a MEAFC-al.
  4. Hogyan érzed magad az egyesületnél?
    Elég jól!
    Jó látni, hogy rajtunk kívül mennyi szakosztállyal rendelkezik és ér el sikereket az egyesület. 
  5. Eddigi klubjaid és sikereid? 
    1994-től a HCM-ben folytattam, de mivel csak szakosztályként maradt meg, nem szerepeltünk Nemzeti Bajnokságban. Már azt nagy sikernek éltem meg, hogy 1994-1995- ben a BAZ megyei Röplabda Szövetség által szervezett, Miskolci Avas Kupát, és Rákóczi Kupát, amelyen sok NB2 csapat volt jelen, mint pl. a KVSE, Ózd, Salgótarján és még sorolhatnám, aránylag megálltuk a helyünket, szégyent nem vallottunk az erősebb csapatok ellen további sikerek is voltak Regionális bajnokságban.
    A MEAFC-nál 2017-től-napjainkig NB II keleti csoport I. helyezés két ízben is.
    Középsulis siker volt, hogy 1999-ben, középiskolai megyei döntőben játszottunk a kazincbarcikai Ságvári csapatával, akik első ránézésre is egységesebbek, erősebbek, technikásabbak voltak, hiszen barcikai utánpótlást képeztek. Ennek ellenére 3:1 arányban nyerni tudtunk a Szemere csapatával. 
  6. Kedvenc ételed és italod?
    Olaszos ételek, pizza, tészta, és halászlé. 
    Ásványvíz, házi pálinka, sör, mindent módjával!
  7. Kedvenc filmed?
    T2, Die,Hard, Nyomás utána,  Bűnvadászok, és még sorolhatná. Minden ami jó, de az kevés van.
  8. Milyen zenét hallgatsz? 
    Minden zene bemegy a fülembe, de az agyam nem dolgozza fel, hála istennek! Kedvenc inkább a techno, disco, pörgős ütemes zenék.
  9. Kedvenc könyv?
    Konkrétan nincsen, ami érdekel beleolvasok.
  10. Családi állapot?
    Jelenleg egyedülálló vagyok. 

+1. Mik a jövőbeni terveid a MEAFC-al?
Az lenne jó, ha MEAFC-nak volna terve velem a későbbiekben is!  Nekem elsősorban az edzések, a szakosztály fennmaradása a legfontosabb, enélkül azt mondhatom, hogy kihal a sportág. Eredményeket tekintve az NB2 egy jó erős szint, az NB1 egy nagy megpróbáltatás, de talán a lelkesedés nagyságából plusz erőt meríthet mindenki és a sok utánpótlás korosztály ,talán azt látná, hogy érdemes ezt a sportot űzni, és így nem halna ki a városban ez a sportág. 

Köszönjük a válaszokat Pisti! Jövő héten folytatás következik, amikor is egy újabb felnőtt játékost kérdezünk meg.