Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

10+1 kérdés röplabdásainkhoz – 6. rész

Röplabda NB II Keleti 2019-2020 – MEAFC-Miskolc felnőtt

10+1 kérdés sorozat következő alanya Varga László. 

Laci nem csak felnőtt csapatunk oszlopos tagja már a kezdetek óta, de a 2019/2020-as szezontól utánpótlásunkban, mint edző is szerepet vállal. Többek között a MEAFC-Arany csapatát edzette és besegített az U17 és U19-es korosztályban is. 

  1. Mikor és hol ismerkedtél meg a röplabda sporttal?
    A röplabdával mint sportággal gyermekkorban 6 – 7 évesen  ismerkedtem meg általános iskolai oktatás alkalmával, amit az akkori testnevelő tanárunk majd később edzőnk mutatott be.  Velünk együtt tanulta és képezte saját magát is, ennek eredménye képen közösen fejlődtünk és tanultuk meg, s fedeztük fel ennek a kreatív sportnak szinte minden fortéját és szépségét.
  2. Kik voltak rád hatással akár játékos akár edző? 
    Motiváció és elkötelezettség szempontjából az edzőm. (Kozma József) másrészt a csapat társaim mindig is motiváltak.
  3. Hogyan kerültél a MEAFC-hoz?
    Az iskolai tanulmányaim befejezése után rövid időre részben megszakadt a röplabdához való kötödésem. Sajnálatos módon nem sikerült „nagy „neves csapatnál bemutatkoznom és így elkerült a profi sportolói karrier. Néhány év kihagyás után (kb.: 4 – 5 év) ismét keresni kezdtem a kapcsolatot a sportággal és  akkor a HCM (Hejőcsabai Cement- és Mészipari Kft.) csapatánál kezdtem újra, illetve folytattam a röplabdázást, amely akkor egy teljesen amatőr sorozatban (Amatőr Regionális Bajnokság) néhány csapattal karöltve szervezett bajnokságot (GyRSE, Kunhegyes, Debreceni Pénzügyőr).Az idő múlásával csatlakoztak hozzánk a Miskolci Egyetem fiatal, lelkes játékosai, melynek köszönhetően és a HCM cég problémái miatt az újjá szervezett MEAFC (Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club) röplabda csapatához kerültem, ahol jelenleg is aktív játékosként és utánpótlás nevelő edzőként tevékenykedem.
  4. Hogyan érzed magad az egyesületnél?
    Köszönöm jól! Kissé olyan érzéssel gondolok a csapattársaimra mint családtagjaimra. A különböző stílusból és karakterisztikából adódó apróbb összezördülések és nézeteltérések közös megoldása rendesen összekovácsolja a csapatot.
  5. Eddigi klubjaid és sikereid?
    Sajnos profi karrierem nem volt, így sok helyen nem fordultam meg
    csapataim: HCM, MEAFC.
    mini röplabdában (gyerek korosztály) (40 sz. Általános iskola) a diák olimpiai sorozatban, 3-4 éven keresztül városi és megyei 1. helyezett, egy alkalommal országos 5. helyezett
    nagy pályás röplabdában (junior és ifi korosztály) 3-4 éven keresztül városi és megyei 1. helyezett
    Amatőr Regionális Bajnokság 2x Első helyezés.
    NB 2. Keleti főcsoport 2x Bajnok
  6. Kedvenc ételed és italod?
    Kifejezetten kedvenc étel nincs, de egy jó kis sült húsos (fehér –  és soványhúsos) paraszt tállal le lehet kenyerezni.
    ital, hú hát ott hosszú lenne a lista! 😀 de egy jófajta házit tudok szeretni!
  7. Kedvenc filmed?
    Szinte mindent megnézek (kivéve a horror) nem tudnék csak egyet kiemelni de példaként tudnám megemlíteni a Philips kapitányt, Számkivetett (Tom Hanks), Amerikai História X, Carter edző,
  8. Milyen zenét hallgatsz?
    Na itt például mindenevő vagyok vagyis tényleg mindent meghallgatok. Inkább kedvenc zenei stílusokról beszélnék, (Trance, Vocal Trance, Uplifting Trance, Dance és Deep House)
  9. Kedvenc könyv?
    Dan Brown által írt könyvek (Digitális erőd, Angyalok és démonok,Angyalok és démonok, A megtévesztés, A Da Vinci-kód, Az elveszett jelkép, Inferno, Eredet 
  10. Családi állapot?
    Nős, egy leánygyermek édesapja

+1. Mik a jövőbeni terveid a MEAFC-al?

Szeretnék a már megkezdett munkakörben továbbra is a klub színeiben tevékenykedni, azaz utánpótlás nevelő edzőként és ha lehetőség van rá aktív játékosként is szeretnék még pályára lépni, legyen az bármilyen osztályú mérkőzés vagy versenysorozat!