Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

10+1 kérdés röplabdásainkhoz – 9. rész

Röplabda NB II Keleti 2019-2020 – MEAFC-Miskolc felnőtt

10+1 kérdés soron következő interjú alanya Bagó László csapatunk sokat megélt szélsőütőjével. A 2020/2021-es idénytől pedig NBI-es felnőtt csapatunk vezetőedzője. 

 1. Mikor és hol ismerkedtél meg a röplabda sporttal?
  Általános iskolás éveim vége felé jutott fel az NB1-be a Vegyész. Mivel édesapám sportkedvelő, elhívott egy meccsre ahol nagyon tetszett a hangulat, a játék, bár akkor még a szabályokkal sem nagyon voltam tisztában. Aztán végül középiskolában kezdtem el röplabdázni, ahol már az első edzésen kiderült, hogy érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a sportággal.
 2. Kik voltak rád hatással akár játékos akár edző?
  Leginkább a mindenkori csapattársaim. Az idősebbektől mindig volt mit tanulni: mozdulatokat, hozzáállást, csibészséget és még ezernyi dolgot. A Vegyészben eltöltött hosszú évek során, kiváló magyar játékosok és idegenlégiósok egész sorát ismertem meg. Szép számmal voltak olyanok, akikkel megtiszteltetés volt egy csapatban szerepelni. Neveket nem említenék, mert, ha kihagyok valakit, akkor kikapok, meg hát –szerencsére- elég hosszú lenne a felsorolás. ☺
  Edzők közül Veres Pista bácsit kell megemlítenem. Az alapokat Ő tanította meg nekem, csakúgy, mint szinte minden sikeres barcikai röplabdázónak. Meg persze Botos Feri bácsit sem hagynám ki, akivel nagyszerű volt együtt dolgozni.
 3. Hogyan kerültél a MEAFC-hoz?
  Egy hajdúnánási strandröplabda versenyen kérdezték meg a MEAFC-os játékosok, hogy nem e lenne kedvem visszatérni a pályára, az akkor még regionális bajnokságban induló csapatban. Hát, nem sokáig tartott rábeszélniük.
 4. Hogyan érzed magad az egyesületnél?
  A csapatból sok játékosnak voltam korábban edzője a barcikai Vegyészben, a többieket pedig strandröplabda versenyekről ellenfélként ismertem. Szóval hamar beilleszkedtem, az első pillanattól kezdve megtaláltam a hangot mindenkivel. Nincsenek széthúzások, megyünk egyenesen előre az NB1 felé. Ez egy nagy lökést ill. lehetőséget adna a miskolci röplabdázásnak, amit meg kell lovagolni. Szóval minden rendben, a hangulat kiváló, ezt kell fenntartani ebben a járvány sújtotta rendkívüli helyzetben. ..és persze utána is.
 5. Eddigi klubjaid és sikereid?
  A legjobb eredményem bajnoki és kupa ezüst a VRCK színeiben. A ’profi’ évek után Ózdon játszottam, ahol többször megnyertük az NB2-es bajnokságot, de anyagi okokból nem mentünk fel az első osztályba. Nagy szívfájdalom azóta is.
  Edzőként magyar bajnoki bronzérem szintén a VRCK-val.
 6. Kedvenc ételed és italod?
  Nincs kifejezetten kedvenc ételem, mikor mit kívánok… Illetve pontosítok. Az a gulyásleves a kedvencem, amit egy jó társasággal együtt főzünk és fogyasztunk el, pl a MEAFC-os fiúkkal. Itallal ugyanez a helyzet.
 7. Kedvenc filmed?
  Rettenthetetlen, korai Star Wars részek
 8. Milyen zenét hallgatsz?
  Sokan meglepődnek mikor beülnek hozzám az autóba, hogy  trash és death metál dübörög. ☺
 9. Kedvenc könyv?
  Nincs kedvenc ebben sem. Most éppen Csernus doki új könyvét olvasom.
 10. Családi állapot?
  Egy lányom van aki ebben az évben fog diplomázni a Miskolci egyetemen gyógytornászként.

+1. Mik a jövőbeni terveid a MEAFC-al?
Röviden és tömören: NB1 Ha ez összejött, akkor lesz hosszabb válasz.