Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Újoncok, de nem kezdők

Röplabda NB I Liga 2020-2021 – MEAFC-Miskolc

Röplabda NB I Liga 2020-2021 – MEAFC-Miskolc

A következő szezontól már magasabb osztályban, az NB I-ben folytatja a MEAFC férfi röplabdaegyüttese.

A klub az osztályváltást elérő keret jelentős részét egyben tartotta, de már új vezetőedzővel készülnek a bajnokság – jelenleg még nem ismert – rajtjára. Az egyetemi klub másik sikertörténete, hogy az utánpótláscsapatokban több mint 100 gyermek tanul röplabdázni.

A járványhelyzet miatt meghozott egészségügyi korlátozásokat követő leállás a röplabdában azt jelentette, hogy a csapatok nem edzettek, a szövetség befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat, így az NB II-es szezont is.

Itt szerepelt a már 7 éve működő MEAFC férfi együttese, munka és tanulás mellett röplabdázó játékosokkal. A bajnokság leállításakor a tabellát vezető miskolci csapat álláspontja egyértelmű volt: vállalják az NB I-et. Barócsi Ákos szakosztályvezető a Miskolc Televíziónak elmondta, azonnal jelezték a szövetség felé, hogy szeretnének az első vonalban szerepelni.

– Jól jött ki, hogy bővítették is a létszámot, összesen három újonc lesz az élvonalban – tette hozzá.

A járvány kitörése előtt Nyíregyházára utazott volna a csapat egy rangadóra – de lesz még lehetőségük a MEAFC-os fiúknak nagy meccseken szerepelni, akik izgatottan várják a folytatás, immár tehát az NB I-ben. Ami nem lesz majd teljes újdonság, hiszen, a fiatalok mellett, a keret 90 százaléka szerepelt már ebben az osztályban és vannak közöttük korábbi magyar bajnok játékosok is.

A tervek szerint augusztusban elkezdődőnek az alapozó edzések. Újoncként a legfontosabb cél a bennmaradás elérése lesz.