Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Története első NBI-es idényének kezd neki férfi röplabdacsapatunk!

Most pénteken, Szolnokon lép pályára férfi csapatunk, a 2020/2021-es NBI Liga első fordulójában. Három nappal később, hétfőn 20:00-órától a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban fogadják a Sümegi RE együttesét a Magyar Kupa selejtező első összecsapásán. Ezekről a mérkőzésekről, és a felkészülésről kérdeztük a csapat edzőjét Bagó Lászlót, valamint Barócsi Ákos szakosztályvezetőt.

Bagó László: „Az utóbbi hetekben elvégzett munkának köszönhetően felkészültünk a bajnoki rajtra, bízva a sikeres szereplésben. Az edzőmérkőzéseken teszteltük hol is állunk, hétről hétre szemmel láthatóan javult a játék összképe. Az alapjátékunk sokat stabilizálódott, a finomhangolások még persze hátra vannak, de az előzetes terveknek megfelelő ütemben haladunk. Az utolsó felkészülési mérkőzésen már nagyszerű dolgokat lehetett látni a csapattól. Harcosan, jó felfogásban játszottunk. Érződik, hogy a játékosok felfokozott hangulatban várják a MEAFC történetének első NB1-es mérkőzését. A sérültek felépültek, minden játékosra tudok számítani a szolnoki bajnoki rajton és a hétfő esti Magyar Kupa mérkőzésen is, melyet hazai pályán, a Sümeg ellen fogunk játszani az Egyetemi Körcsarnokban. A kialakult helyzet ellenére bízom benne, sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre.”

Bagó László

Barócsi Ákos szakosztályvezető így értékelte a mögöttük hagyott időszakot: „Én is azt gondolom, hogy a csapat hétről hétre kezdett játékba lendülni és sikerre éhesen várja a bajnoki rajtot. Annak ellenére, hogy jó páran szerepeltek már az első osztályban (vagy vannak, akik többször is megnyerték azt), rajtuk is azt látom, hogy alig várják, hogy elinduljon a szezon. Az eddigiek alapján Lacitól pontosan azt a munka minőséget, és morált láttam, tapasztaltam (hiszen még mindig aktív játékosa vagyok a csapatnak), amit előzőekben elvártam, vártunk tőle. Az új igazolások is hamar be tudtak illeszkedni a csapatba, mind a pályán, mind azon kívül is, így csakis pozitívan tekintünk a jövőbe. Remélem, hogy a hazai mérkőzéseinkre minél több szurkoló látogat majd ki, a kialakult helyzet ellenére is. Terveink szerint az idegenbeli mérkőzéseinket pedig online lehet majd követni, így az első mérkőzést is Szolnokról.”

Férfi NB I Liga 1. forduló

Szeptember 18. 19:00 Szolnoki RSK – MEAFC-Miskolc