Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Nyitásfogadó szélsőütő Orosz István

Mint korábban megírtuk a 2020/2021-es szezontól Kovács Zoltán és Orosz István személyében két rutinos röplabdázó csatlakozott NBI-es csapatunkhoz.

Ismerjük meg hát közelebbről most, a nyitásfogadó szélsőütő Orosz Istvánt.

Szeretnélek megkérni, hogy kicsit beszélj magadról, és eddigi pályafutásdról. Mikor, hol és milyen körülmények között ismerkedtél meg a röplabdával? Milyen sikereid voltak a múltban, és mely egyesületekben szerepeltél eddig?

9 évesen kezdtem röplabdázni általános iskolai testnevelés óra keretén belül, ahol is a testnevelő tanárom és későbbi edzőm Szentirmai Zoltán látott bennem fantáziát és meginvitált a délutáni edzésekre, aminek az lett az eredménye, hogy versenyről versenyre jártunk, amelyeken sikerült jó eredményeket elérni és igazából beivódott a mindennapjaimba. Több korosztályban is sikerült országos bajnokságot nyernünk, amire felfigyelt a DEAC akkori edzője és már 14 évesen, több csapattársammal együtt engem is leigazoltak. Ezt követően középiskolás koromban sikerült bekerülni a korosztályos válogatottba, ahol Toma Sándor és Buzek László edzőkkel dolgozhattam együtt. A DEAC felnőtt keretének tagjaként sikerült bemutatkoznom az NB1-be, majd a PSE Debrecen NB2-es csapatánál játszottam, amely sajnos megszűnt, így volt egy kis holtidőszak a pályafutásomban.

A PSE Debrecen csapatának megszűnését követően keresett meg Barócsi Ákos a MEAFC-tól, hogy szeretnék, ha hozzájuk igazolnék, mert úgy gondolják hasznos tagja tudnék lenni a csapatuknak, ami nagyon megtisztelő volt számomra, így igent mondtam.

Adja magát a következő kérdés, hogy miért döntöttél most úgy, hogy visszatérsz a pályára és miért pont a MEAFC-hoz?

Igen, az NB2-ben több éven keresztül ellenfélként találkoztam a csapattal, így ha nem is mindenkit, de a csapat nagy részét már ismertem. Abszolút pozitívak az első benyomásaim, úgy gondolom már az első közös edzés alkalmával befogadott a csapat, Bagó László személyében pedig egy szakmailag felkészült edzőt látok. Már vártam, hogy elkezdődjön a közös munka.

Az NB2-ben is látszódott, hogy jó játékosok alkotják a keretet, hiszen sikerült többször is megnyerniük azt, illetve most már az NB1-ben mutathatja meg magát a csapat. Úgy gondolom nem csak az elmúlt évben, hanem most is sikerült rutinos játékosokkal megerősíteni a keretet, amelyhez remélem én is hozzá tudom tenni a magamét azért, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Szerintem képesek lehetünk meglepetéseket okozni.

Minél többen látogassanak ki a hazai és ha idejük engedi az idegenbeli mérkőzésekre, hogy jó hangulatot teremtve buzdítsák a csapatot a jó eredmények elérésének érdekében, mi pedig mindent megteszünk, hogy rászolgáljunk a bizalmukra.