Röplabda szakosztály,  Röplabda U17

Egy győzelem két vereség az U17-es bajnokság első tornáján!

Szeptember 20.-án az U17-es csapatnak is elkezdődött a 2020/2021-es szezon. A hazai rendezésű tornán három mérkőzést játszottak Varga László tanítványai.

Varga László vezetőedző beszámolója a mérkőzésekről:

MEAFC-Miskolc – Újfehértói SE 3:0

Az első mérkőzésen az Újfehértói SE csapatával mérhettük volna össze tudásunkat, de sajnos technikai és adminisztrációs hibák miatt a mérkőzést nem lehetett lejátszani. Mivel hivatalosan nem volt mérkőzés, így egy edző meccset játszottunk le a fenn álló időben, ahol a srácok gyakorolhatták a tanult mozgásokat és játékelemeket.

MEAFC-Miskolc – KESI „B0:3

A második mérkőzésen A KESI „B” csapattal játszhattunk. Ez volt az első éles mérkőzés a szezonban, így nagy volt a stressz a fiúkban és kissé leblokkoltak, ennek eredményeként sajnos a mérkőzés megnyerésétől nagyon távol álltunk, így a célunk a tisztes helytállás volt, ami sikerült is.

TFSE UMSZKI – MEAFC-Miskolc 3:2

A harmadik mérkőzésen a TFSE UMSZKI csapatát fogadtuk. Kiegyenlített harcot vívtak a csapatok, mely csatából az a csapat került ki győztesen, amely jobban tudta felhasználni a maradék energiáit, és jobban tudott koncentrálni a fontosabb pillanatokban. Ez sajnos nem nekünk sikerült, így a TFSE csapata győzedelmeskedett.

A csapatról elmondható, hogy próbáltak mindent megvalósítani, amit edzéseken tanulnak, de sok hátráltató tényező akadályozott minket, hogy a hétvégét sikeresen zárjuk. Az egyik, hogy a hosszan tartó kihagyás (majd 6 hónap), a másik pedig, hogy bár korukat tekintve a srácok többsége az u17 korosztályba tartozik, a tudásuk és adottságaik miatt egyenlőre elmaradunk ellenfeleinktől.

MEAFC-MiskolcU17: Fábián Kristóf, Buró Bence, Mitruska Márton, Bendik Kristóf, Szabó Péter Gergő, Buró Milán, Szabad Milán, Gáspár Dániel, Tordai Bence, Polanen Armin Krisztán, Halmai Gellért

A bajnokság következő tornája Budapesten kerül megrendezésre október 10-én zárt kapuk mögött.