Röplabda szakosztály,  Röplabda U19

U19-es csapatunk is bemutatkozott az új idényben!

Szeptember 27.-én U19-es csapatunk is megkezdte a 2020/2021 bajnokságot a másodosztály D jelű csoportjában. A játékosok Nyíregyházára látogattak a bajnokság első tornájára.

Varga László összefoglalója a tornáról:

GLP Nyíregyháza – MEAFC-Miskolc 3 – 0

Az elő mérkőzésen a házigazda GLP Nyíregyháza csapatával mérhettük össze tudásunkat. A házigazdák hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, ezért mi csak futhattunk az eredmény után. A fiúk kitartóan küzdöttek, többször is nagy hátrányból vissza hozva a csapatot a meccsbe. Sajnos negatívumként a mi számlánkra írható volt, hogy minimális létszámmal tudtunk csak elutazni és az össze szokottság hiánya is nálunk jött ki jobban. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően a mérkőzést a GLP Nyíregyháza nyerte.

Panoráma SE – MEAFC-Miskolc 0 – 3

A második mérkőzésen a Panoráma SE csapatával játszhattunk. Ezen a meccsen a srácok jobban összpontosítva, fegyelmezett és jó játékkal győztesként hozták a tőlük elvárt eredményt. Bár a hibáktól nem volt mentes a játékunk, a további munkánk során ezeknek a hibáknak a javításán és új játékelemek közbeiktatásával szeretnénk színesebbé és látványosabba tenni a játékot.

MEAFC–Miskolc – KISTEXT SE  1 – 2

A harmadik mérkőzésen a KISTEXT SE csapatát fogadtuk. Kiegyenlített ki – ki harcot vívtak a csapatok, mely csatából az a csapat került ki győztesen amely jobban tudta mozgósítani a maradék energiáit és jobban tudott koncentrálni a fontosabb pillanatokban. Ez sajnos nem nekünk sikerült jobban így a KISTEXT SE csapata győzedelmeskedett.

A csapatról elmondható, hogy mindent próbáltak megvalósítani amit edzéseken tanulnak, de sok hátráltató tényező akadályozott minket, hogy a hétvégét sikeresen zárjuk. Az egyik nagy hátráltató tényező a hosszan tartó kihagyás (majd 6 hónap), a másik pedig, hogy bár korukat tekintve a srácok többsége az u19 korosztályba tartozik, de kissé elmaradunk ellenfeleinktől.

MEAFC-Miskolc U19: Pavlik Máté,  Sztupjár Kristóf, Kruzseczky Csaba, Komjáthi Levente Ferenc, Kocsis Szilveszter, Gáspár Dániel, Tordai Bence, Dócs Patrik

Varga László tanítványai a következő tornán hazai pályán szerepelnek majd október 18-án az egyetemváros E/4 tornateremben. A torna a járványügyi helyzet és az MRSZ rendelkezése alapján zárt kapus lesz.