Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Vissza kell találnunk a ritmusunkhoz

NBI/B kosárlabda 2020-2021 – MEAFC-Miskolc

Felnőtt kosárlabda csapatunk is megkezdte a 2020-2021-es bajnokságot. A keret, a mérkőzés hetét megelőzően, tíz napot hatósági házi karanténban töltött, mivel három játékos tüneteket, illetve pozitív covid-19 tesztet produkált.

A szezonnyitó mérkőzésen folyamatosan futottunk az eredmény után. Többször sikerült közel kerülnünk az ellenfélhez, ám a győzelmet nem sikerült megszereznünk. 

MEAFC-Miskolc – MAFC 70-85 (13-19, 22-22, 17-14, 18-30)

NB I/B Piros csoport 1. forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: Gál János, Földi László, Drenyovszki Dániel 

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (19/3), Lippai (12), Kozák B. (4), Montai (2), Orliczki (2). Csere: Tóth V. (16), Béres (5), Gadus (4), Ragályi (4), Tóth B. (2), Szekeres, Szőke. Edző: Szollár Gergő, Tóth Gábor. 

MAFC: Bordács (25/3), Lakits (13), Polgárdy (10/3), Tóth (10/6), Bősze (6) Csere: Misek (16/3), Németh (5/3), Biber, Herló, Pfandler, Szilágyi, Vantal. Edző: Garai Péter

Szollár Gergő, vezetőedző:
Úgy tűnik a másfél hét magánzárka megtörte a ritmusunkat. Az utolsó edzőmérkőzésünket követően 10 napos karantént rendeltek el a teljes keretnek, ezzel keresztülhúzva a további edzőmérkőzések sorát.
A MAFC elleni mérkőzésen folyamatosan kerestük a ritmust. Lassan és körülményesen üzemeltettük a rendszert. A frusztrált játék automatikusan hozta magával a ki nem kényszerített hibákat.
Hazai pályán 15 kihagyott hárompontossal és 22 eladott labdával nem reális a győzelem. 
Pozitívum, hogy a rengeteg hibával együtt, egy rutinos, fiatalos lendülettel kiegészült, jól szervezett MAFC-cal a mérkőzés nagyrészében tudtuk tartani a lépést. Bár a döntő szituációkban rossz döntéseket hoztunk, amikor a csapat ritmust talált, voltak nagyon bíztató jelek is.
Reményeim szerint, a következő héten rendezve a sorainkat, vissza tudunk találni a karantén előtti ritmusunkhoz. Emellett bízom abban hogy, hiányzóink is mielőbb csatlakozhatnak a kerethez, hogy teljes csapattal tudjuk folytatni a bajnokságot.
Jövő héten idegenben a TF-Budapest csapatánál vendégeskedve lesz lehetőségünk javításra.