Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Dupla fordulót játszanak röplabdásaink

Férfi NBI-es röplabda csapatunk pénteken 20 órától a Kistext, míg vasárnap 19 órától a MÁV Előre Bericap-ot fogadja hazai környezetben. Eddig egy mérkőzést tudtak röplabdásaink lejátszani a járvány helyzet miatt a bajnokságban, ahol vereséget szenvedtek a Szolnok vendégeként. Így mindenképp javítani szeretnének a hétvégén.

Az eddigi tapasztalatokról és a hétvégéről kérdeztük Bagó László vezetőedzőt, valamint a csapat háromszoros magyar bajnok és kétszeres magyar kupagyőztes liberóját Szántai Balázst.

Milyennek ítélitek meg az eddig lejátszott mérkőzéseket?

Bagó László: Az első forduló mérkőzésén még tapogatóztunk hol is állunk a csapatépítésben. Kerestem a legütőképesebb összetételt, a játékosok próbálták felvenni az elsőosztály ritmusát. A másodosztályban megszokott kényelmes tempó itt már nem volt elegendő. Ez olyan mérkőzés volt, amiből sokat tanultunk, az edzőmérkőzések hőfoka nem hozta ki azokat a hiányosságokat, amelyekre itt fény derült. Ütőerőben, fogadásban, játékban nem maradtunk alul, taktikai fegyelmezetlenségek, valamint a folyamatos koncentráció fenntartása volt a legfőbb probléma. A Sümeg elleni két győztes kupameccsre is jellemző volt a hullámzó teljesítmény, de a fontos pontoknál helyén volt a játékosok szíve.

Szántai Balázs: Igazából a kupameccsen, amit elterveztünk teljesítettük a sümegi lelkes fiatalok ellen, igy sikerült egy nagy múltú extraligás csapatot a Kecskemétet megyeszékhelyünkre hozni, akik ellen bátran, felszabadultan nyomás nélkül játszhatunk majd. A bajnokságban egyetlen meccset játszottunk a Szolnok ellen, ahol érződött még az összeszokottság hiánya emiatt sajnos nem várt vereséget szenvedtünk.

Milyen a hangulat a csapaton belül?

Bagó László: Alapvetően az eddigi hozzáállással megvagyok elégedve, hiszen ne feledjük a srácok munka és tanulás mellett játszanak. Dicséret illet mindenkit, hiszen az eddigi mérkőzéseken rendre teljes csapattal tudtunk kiállni. Sajnos Kiss Péter megsérült a múlt pénteki VRCK elleni edzőmérkőzésen így rá nem számíthatok pár hétig. A feladónk Pallós Gergő a héten kisebb betegséggel küzdött, de remélem a hétvégére rendbe jön.

Szántai Balázs: Azt gondolom mivel a már évek óta ismerjük egymást és együtt is játszunk az öltözői hangulatra nem lehet panasz. Ahol tudjuk segítjük, támogatjuk egymást. Az új játékosok és az utánpótlásból felkerült játékosok szépen beilleszkedtek a csapatba.

Szántai Balázs (9)

Mit vársz a hétvégi dupla fordulótól, mit üzentek a szurkolóknak?

Bagó László: A hétvégi dupla forduló pénteken a nyáron alaposan megerősödő, pesti Kistextet fogadjuk, vasárnap pedig a szintén kiváló erőkből álló Székesfehérvárt. Nem mi vagyunk a találkozók esélyesei, de a legutóbbi két győztes mérkőzésből merített önbizalommal felvértezve fogunk nekiesni az ellenfélnek.  A szezon elején az volt a legfőbb célunk, hogy olyan harcos csupaszív játékot mutassunk be, amely megtölti körcsarnok lelátóját. Ennek az elvárásnak -a visszajelzések alapján- tökéletesen megfelelt a csapat, és abban biztos vagyok, hogy aki kilátogatott az első hazai mérkőzésünkre az ott lesz a következő meccsen is.

Szántai Balázs: A komoly játékerőt képviselő Kistext és Székesfehérvár ellen nem is lehet más a célunk, mint a győzelem hazai környezetben. Ami egyébként mindig is a célunk bárki álljon a haló túl oldalán. Természetesen, mint mindig most is szükség van a szurkoló táborunkra így most is azt kérjük mindenki, aki teheti jöjjön ki a hétvégi mérkőzésekre. Hajrá MEAFC!

A tervek szerint a mérkőzéseket online is közvetíteni fogjuk. Így érdemes az egyesület Youtube csatornáját (MEAFC TV) és a csapat facebook oldalát nyomon követni majd.

Természetesen minden kedves szurkolót a helyszínen is várunk!

A belépéskor történő lázmérés után, kérjük mindenkitől a járványügyi előírások betartását és a maszk használatát egész mérkőzés alatt!