Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Emelt fővel búcsúzunk a Hepp Kupától

Hepp Kupa 2020 – MEAFC-Miskolc

A találkozón az első kosarat a vendégcsapatból Kozák szerezte. Az első 5 percben a hazaiaktól Szobi és Tóth dobott pontot, míg a vendégektől Lippai, Kozák Márton és Kozák Bertalan is betalált, így 4-14-re vezetett a vendégcsapat. Az első tíz perc végéig a hazai csapat kicsit feléledt, Tóth és Bus közelről találták be, míg Szobi távolról volt eredményes. Ennek ellenére nem hagyta magát a MEAFC, 18-21 volt az állás a negyed végén a vendég gárda javára.

A második etapban Mokánszki talált be elsőként a hármasról, ezzel egyenlített is egyből a negyed elején. Az etap közepéig a hazaiaktól Bus a büntetőről, míg Ubilla a tripláról célzott jól, ezúttal Kozák Márton és Béres válaszolt, akik sikeres közeli támadásokat vittek véghez, 26-29-re vezetett a Miskolc. A negyed végéig még Kozák Márton és Bertalan is szerezett kosarat Lippai mellett, míg a hazaiaknál Bus és Mohácsi tartotta az övéit. A negyed végén az állás 33-33 volt.

A szünet után Kozák Bertalan kosarával folytatódott a mérkőzés. A hazaiak kétszer is betaláltak távolról, köszönhetően Ubillának és Mohácsinak, de miskolci szempontból Sándor triplája érkezett a legjobbkor, így a negyed közepén továbbra is döntetlen volt az állás. A harmadik felvonás végéig Ubilla és Sándor is beköszönt a hármasról. Lippai segítette Sándor és Tóth Bence munkáját, míg Tóth a hazaiak szekerét tolta meg. A harmadik felvonás végén hárompontos előnyre tett szert a MEAFC.

Az utolsó tíz percben a hazaiak szerezték meg az első pontokat Ubilla kosarával. A kezdést a hazaiak jobban kapták el, a negyed elején és átvették a vezetést 56-52-re, köszönhetően Tóth hármasának, valamint Ubilla és Szobi kosarainak. A negyed közepéig még Bus és Tóth is eredményes volt, így 60-52-re a Nyíregyháza vezetett. Mohácsi a végjátékban kétszer is triplázott, mellette még Ubilla tett hozzá a csapat pontjaihoz, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés, 70-59-re győzött a Blue Sharks.

Forrás: www.bb1.hu

 Hübner-Nyíregyháza BS – MEAFC-Miskolc 70-59 (18-21, 15-12, 14-17, 23-9)

Hepp Kupa 3. forduló. Nyíregyháza, Continental Arena.

Vezette: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Domán István.

Nyíregyháza: Ubilla (22/9), Dr. Mohácsi (13/9), Tóth (12/3), Szobi (7/3), Vaskó. Csere: Bus (13), Mokánszki (3/3), Bazsó, Czinger, Demeter, Kuttor, Végső. Edző: Siska János.

MEAFC: Kozák M. (13), Lippai (12), Kozák B. (10/3), Montai (3), Orliczki. Csere: Sándor (11/9), Tóth B. (5), Homoki (3), Béres (2), Gadus, Tóth V., Szekeres. Edző: Szollár Gergő, Tóth Gábor. 

Szollár Gergő, vezetőedző:
A vasárnapi fordulóból okulva szerettük volna a csapatvédekezést rendbe tenni a héten. Úgy gondolom a mérkőzésen nagyot léptünk előre. A piros csoport favoritja ellen 35 percen keresztül partiban tudtunk lenni. Van még bőven feladat, de végre volt élet és önfeláldozás a pálya minkét oldalán. Ebből építkezünk tovább.