Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Erős ellenfélre számítottunk a harmadik fordulóban

MEAFC U18 Főtábla II. C csoport, 3. mérkőzés

BDSE Basket/A – MEAFC/A: 82-52 (17-9, 24-15, 19-17, 22-11)

MEAFC/A: Gadus (16/3), Ragályi (8/3), Vass (1), Kisfalusi, Nyíri. Csere: Márkus (9/3), Gál (7), Bajzát (6), Poczkodi (3), Kocsis (2), Kálmán, Steininger. Edzők: Varga Dénes, Lippai Szabolcs.

BDSE Basket/A: Zsihla (28/12), Dajka (26), Molnár (11/3), Schiroky (6), Gyapjas (2). Csere: Bögöti (5), Kajdacsi (2), Petrovics (2), Gombos, Sztányi. Edzők: Kaluha Csaba, Farkas László.

Erős ellenfélre számítottunk a harmadik fordulóban, tudtuk azt is, hogy kikre kell majd jobban odafigyelnünk, hogy egy jó mérkőzést játszhassunk. Az első hat percben jól működött a védelmünk, és el is léphettünk volna pár ponttal, de több ziccert is hibáztunk. Az összpontosítás hiánya védekezésben is kezdett megmutatkozni, így a különbség folyamatosan nőtt a két csapat között. A pályán látottak alapján úgy éreztem, hogy saját magunkat verjük meg, a sok apró hiba és figyelmetlenség okán a félidőben már 17 ponttal vezettek a házigazdák. A következő játékrészben védekezést váltottunk, és a 24. percben sikerült 11 pontra megközelítenünk a budaörsieket. Nagyjából eddig volt esélyünk, hogy maradandót alkothassunk, innentől kezdve már nem tudtunk megújulni. Az ellenfél kulcsjátékosai hozták a formájukat, nálunk többen is csak a kísérletig jutottak el, próbálkozásainkat ritkán sikerült pontra váltanunk. Támadójátékunk lassú, túl sokat gondolkodunk, és nem vesszük észre a lehetőségeket, ebből adódóan a védekezést is nehezebben oldjuk meg. Sokkal gyorsabb és magabiztosabb támadójátékra van szükségünk ahhoz, hogy eredményesebbek lehessünk, de ehhez még időre van szükségünk, egyelőre ennyire vagyunk képesek.