Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály,  Röplabda U13,  Röplabda U19,  Röplabda U21

Pattog a MEAFC röplabda a hétvégén!

Sűrű hétvége vár röplabdásainkra hiszen egészen a felnőtt NBI-es csapattól a legkisebb U13-as korosztályig szinte minden csapatunk pályára lép az előttünk álló hétvégén.

A sort felnőtt csapatunk kezdi, akik újra az egyetemi körcsarnokban lépnek pályára pénteken 19 óra 30 perctől. Az ellenfél a Szolnoki RK csapata lesz akikkel a bajnokság első fordulójában már találkozott csapatunk fordított felállásban, akkor 3:1 arányban a szolnoki együttes győzedelmeskedett. Így Bagó László csapatának nem is lehet más a célja, minthogy visszavágjon a Szolnoknak és megszerezze a bajnokságban és vele együtt a MEAFC történetének első NBI-es győzelmét is.

Így vélekedik a mester a találkozó előtt: ,, A múlt hétvégén -különösebb tét nélkül- felszabadultan kellett volna játszanunk. Ez nem jött össze. Pénteken megnézzük teher alatt hogyan muzsikálunk.

Most érkeztünk el a bajnokság azon szakaszához, hogy nincs mellébeszélés nyerni kell a meccseket. Ehhez minden rendelkezésünkre áll: az NB1 ritmusát felvettük, a játékunk sokat fejlődött, végre teljes lesz a keretünk. Csak a három pont az elfogadható. ’’

U21

Szombaton U21-es csapatunk lép pályára az egyetemi körcsarnokban 17 órától az NB II Keleti csoportban, ahol az Eszterházy SC lesz az ellenfél. Az egri alakulat még újonc a másodosztályban, de így is 2 győzelem és 1 vereség áll a nevük mellet. U21-es csapatunknak ebben a kiírásban még nem sikerült mérkőzést nyerni így nem is léphetnek más céllal pályára Surányi István tanítványai minthogy megszerezzék első győzelmüket. Külön öröm azonban ezek mellett, hogy két fiatalabb korosztályban szereplő játékos is szóhoz jutott az elmúlt fordulók alkalmával.

Surányi István: Az elmúlt mérkőzéseken még kereste a csapat az igazi arcát. Hiányzott a játékból a vagányság és dinamika. A legutóbbi Kecskemét elleni mérkőzésen már látható jelei voltak annak, hogy a srácok bátrabban energikusabban játszottak. Remélem, hogy ezen az úton haladunk tovább és hamarosan sikerül az első győzelmet is megszerezni a szezonban. Ebben a szellemben fogunk pályára lépni szombaton.

U13

Szintén szombaton lép pályára U13-as csapatunk is a bajnokság első tornáján mely eredetileg  Debrecenben lett volna azonban a hajdúságiak terem nélkül maradtak. Így a tornát végül a mi csapatunk rendezi meg az E/4 tornateremben szintén szombaton. Obbágy Zsuzsanna játékosainak ez lesz az első tornája ebben az évben így nagyon várják már azt. Csapatunk mellet a házigazda DEAC, Tomajmonostora, Újfehértó és a Hajta SE csapatai szerepelnek majd.

Obbágy Zsuzsanna foglalta össze a mögöttük hagyott időszakot, valamint az előttük álló tornára kitűzött célokat: U13-as csapatunk szombaton a 2020/21-es idényben Debrecenben lép először pályára. A csapat tagjai között vannak „régi motorosok”, akik már tavaly is versenyeztek, azonban vannak újonnan csatlakozók is, akiknek ez lesz életük első röplabda tornája. Szeptemberben nagy lelkesedéssel kezdtük az edzéseket, az alapozást, a kondíció növelést, a technikai és játékelemek tanulását. A vírushelyzet miatt az elmúlt időszakban az edzések keretei szigorúbb szabályok közészorultak, ezzel nehezedett a felkészülési munkánk. Ennek ellenére a hétvégi tornát a fiúk nagy lelkesedéssel és motiváltan várják. Bízok benne, hogy a szombati tornán sikerül majd mérkőzést nyernünk, azonban emellett cél a játéktapasztalat növelése, a rutinszerzés és a csapattá válás is.

U19

A sort vasárnap az E/4-es tornateremben rendezett U19-es tornával zárja röplabda szakosztályunk. Ezen a tornán csapatunk mellett a Gyöngyösi RSE-A, Panoráma SE és a VRCK-Tiszaújváros csapatai szerepelnek majd.

Az esélyekről Varga László vezetőedzőt kérdeztük: ,,Ezen a hétvégén csapatunk újra bizonyíthatja felkészültségét és rátermettségét. A bajnokság alapszakaszának a következő fordulójához érkeztünk melyet hazai környezetben nagy izgalommal és elszántsággal várnak a játékosok és az én is. Remek felkészülési időszakon vagyunk túl és bízunk mind a hazai pálya előnyeiben, mind a felkészültségünkben. Remek hangulatra és kiemelkedő párharcokra van kilátás, ezért kérnénk szurkolóinkat biztassanak, támogassanak minket a távolból is, mert sajnos a kialakulthelyzetre való tekintettel a rendezvény ZÁRTKÖRŰ lesz!”