Kosárlabda szakosztály

Gadus Bogdán az U16-os válogatottban!

Egyesületünk egyik legnagyobb tehetsége, a 2005-ös születésű Gadus Bogdán, idén már a felnőtt csapatban is lehetőséget kapott, majd nem sokkal később behívót kapott az U16-os válogatottba. 
Az őszi szünetben megtartott összetartás után kérdeztük arról, hogy mit jelentett neki az elmúlt időszak.

Gadus Bogdán a válogatott edzőkkel

Az idei szezontól kezdve már az NB1/B Piros csoportban szereplő felnőtt csapatunkkal készülhetsz, illetve mérkőzésen is lehetőséget kaptál, ahol értékes percekkel segítetted a csapatot és első felnőtt pontjaidat is megszerezted. Milyen tapasztalataid vannak az elmúlt időszakról? 

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a felnőtt csapattal edzhetek, készülhetek fel a szezonra. Ez hatalmas motivációt adott nekem és csak a kosárlabdára koncentráltam. Eleinte nagyon izgultam, és voltak nehéz pillanatok, de felnőtt csapattársaim sokat segítettek. Aztán amikor megtudtam, hogy van esély arra is, hogy pályára lépjek a felnőtt mezőnyben, végtelenül boldog voltam és még nagyobb erőt kaptam ez által az edzéshez, és nagyon akartam bizonyítani. Az első mérkőzésemen nagyon izgultam és féltem, hogy e miatt ne rontsak, szerencsére itt is segítettek a csapattársaim és bíztattak. Amikor megszereztem első pontjaimat, életem legboldogabb pillanata volt.

Ezek után megkaptad az első válogatott behívódat is, milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy számítanak rád? Mit jelent neked a válogatottság? 

Amikor megtudtam, hogy behívtak, éppen úton voltam hazafelé, és el sem tudtam képzelni, hogy ez tényleg sikerült. Mikor hazaértem akkor olvastam csak végig az e-mailt, és ez életem egyik legjobb estéje volt. Már régen kitűztem célnak a válogatottságot és ekkor tényleg úgy éreztem jó úton haladok. Nagyon vártam a tábort, és sokat gondolkodtam rajta. Iszonyatosan boldog voltam és vagyok azóta is, ha erre az üzenetre gondolok. Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a válogatottban is számítanak rám.

Túl vagy az első összetartáson. Milyen volt a tábor? Hogy érezted magad? 

Kimondhatatlanul élveztem a tábort, nem volt más csak a kosárlabda és én. Mindennap voltak dobóversenyek és fektettünk időt a dobásra. E mellett sokat foglalkoztunk a védekezésbeli és támadásbeli mozgásunkkal. Természetesen voltak feladatok, amik az egyéni fejlesztésünket szolgálták. A társaság, nagyon jó volt. Szinte mindenkivel találkoztam már a pályán. A szálláson mindig el tudtuk magunkat foglalni és sok időt töltöttünk együtt. Én nagyon jól éreztem magam. Sokat tanultam és úgy érzem fejlődtem is. Iszonyatosan elfáradtam az utolsó napra és vártam már a pihenést, de minden percét kiélveztem az ott létnek. Igyekeztem úgy dolgozni, hogy a decemberi összetartáson is részt vehessek.

További sok sikert kívánunk!