Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Zárt kapuk mögött játszunk Nyíregyházán

Ma este 17 órától Nyíregyházán folytatjuk a bajnokságot. A Hübner Nyíregyháza vezetésének döntése értelmében, már a mai találkozót is zárt kapuk mögött rendezik meg ezzel elősegítve a járvány terjedésének megfékezését.


A hazai csapat hivatalos közleménye:

Tisztelt Szurkolóink!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban újabb intézkedések lépnek életbe, amelyek a sportvilágot is érintik.
Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt jelentette be, hogy a jövőben a sportrendezvényeket zárt kapuk mögött kell megrendezni. A szigorításról holnap döntenek a Parlamentben, és ha elfogadják a képviselők, akkor kedd éjféltől lép hatályba.
Az Élsport Kft. vezetőségének döntése értelmében már a holnapi Hübner Nyíregyháza BS – MEAFC Miskolc mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

Úgy ítéltük meg, hogy jelen helyzetben a legfontosabb az egészség megóvása és a fertőzésveszély minimalizálása, ezért döntöttünk úgy, hogy a holnapi találkozó ne legyen nyilvános – mondta Dr. Mohácsi Máté ügyvezető.

Természetesen a mérkőzést facebook oldalunkon élőben közvetítjük helyszíni kommentátorral.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

(A csapat hivatalos Facebook oldalán élőben közvetítik a mérkőzést helyszíni kommentátorral)


A mérkőzés előtt a BB1 kérdezte a csapatok edzőit a találkozóról.

Siska János, a HÜBNER-Nyíregyháza BS vezetőedzője : A miskolci gárda egyre jobban kezd összeállni és visszatérni az eredeti formájához; ez látszik azon is, hogy két mérkőzést is nyertek zsinórban; egyet idegenben, egyet pedig otthon. Szerintem egy hajtós, agresszív csapat vár ránk, komolyan kell vennünk őket. A Hepp-kupa mérkőzésből levonhatjuk tanulságként, hogy a mérkőzésen a védekezésünk szervezése lesz a kulcs a győzelemhez. Szerencsére majdnem teljes kerettel tudunk kiállni, viszont Czinger Zoltánra sajnos még nem számíthatok. 

Szollár Gergő, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője : Úgy gondolom a Nyíregyháza a bajnokság favoritja. Nagyon mély kerettel rendelkeznek, a sérültjeik is sorban térnek vissza. A Bus, Ubilla, Vaskó hátvédsor nagyon masszív, a Szobi, Bazsó, Mohácsi támadó sor is kőkemény, emellett center poszton sem akármilyen játékosaik vannak. Nem tudnék kiemelni senkit. A Hepp-kupa mérkőzésünk nagyon tanulságos volt, az ott tapasztaltak alapján készültünk fel. Szerencsére a sérülések eddig elkerültek minket, amire nagyon büszke vagyok, ez volt az egyik legfontosabb feladat, hogy a vírus okozta rapszodikus terhelés ne okozzon elhúzódó sérüléseket. Mindent megteszünk, hogy tovább gördítsük a győzelmi szériát, de nem lesz könnyű dolgunk, ebben biztos vagyok.

Forrás: bb1.hu