Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály,  Röplabda U13,  Röplabda U19,  Röplabda U21

Felemás hétvége röplabdásainknál!

A mögöttünk hagyott hétvégén röplabdaszakosztályunk több csapata is pályára lépett egészen a legkisebbektől az első osztályú felnőtt csapatig.

A sort NBI-es gárdánk kezdte akik a Szolnoki RK csapatát látták vendégül péntek este az egyetemi körcsarnokban. Együttesünk jól kezdett hiszen az első szettet magabiztosan nyerte meg. A folytatásban azonban fokozatosan romlott a játékunk és koncentrációnk. Több hibát is vétettünk amit az ellenfél ki is használt. Így még mindig várat magára felnőtt csapatunk első győzelme az első osztályban. Bagó László vezetőedző a mérkőzésről így vélekedett: ’’Ennyi hibával nem lehetett más a végeredmény. Nagyszerűen kezdtünk, aztán lehúztuk magunkat…”

NB I Liga: MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 1:3

MEAFC-Miskolc: Pallós, Kozsla, Berkes, Orosz, Kovács, Surányi Csere: Szántai (liberó), Barócsi, Kapusi, Molnár, Karóczi, Budai, Kiss, Busák

Mini Bajnokság

Szombati napon 12 órától hazai környezetben került megrendezésre az Országos Mini bajnokság másodosztályának első fordulója. Ahol legkisebb röplabdázóink a DEAC, Tomajmonostora, Újfehértó csapataival mérkőztek meg az E/4-es tornateremben. Miniseinknek ez volt az első tornájuk ebben a szezonban így nagy izgalommal vártak azt. A csapat összetétel is nagyon vegyes volt, hiszen volt aki már több éve játszik vagy aki csak egy éve, de akadt olyan játékos is aki csak pár hónapja kezdte el a röplabdázást. Ennek ellenére a csapatra nem lehetett panasza Obbágy Zsuzsunna vezetőedzőnek, hiszen az első tornájukon rögtön tornagyőzelemmel kezdtek! Mindhárom ellenfeleület legyőzve.

Eredmények:

Tomajmonostora- MEAFC-Miskolc 0-2                

Újfehértói Kempo HSE – DEAC  0-2                        

Tomajmonostora- Újfehértói Kempo HSE 0-2                    

MEAFC-Miskolc – DEAC  2-0                        

DEAC- Tomajmonostora 2-0                      

Újfehértói Kempo HSE- MEAFC-Miskolc 1-2

U13

MEAFC-Miskolc U13: Bíró Ferenc Roland, Konecsni Benedek, Takács Bálint, Tóth Balázs, Polanen Aron Krisztofer, Tomolya Péter Bendegúz, Csibi Martin, Jakó Noel, Turró Szebasztian, Lakatos Levente Ádám, Stiránkszki Kevin Krisztofer

Obbágy Zsuzsanna vezetőedző értékelése a tornáról: U13-as csapatunk aranyéremmel zárta az első tornáját, mely végül az eredeti tervekhez képest nem Debrecenben, hanem hazai pályán zajlott. Az első mérkőzést Tomajmonostora ellen játszottuk, melyet 0-2 –re megnyertünk. A mérkőzés alatt végig magabiztosan játszottunk, végül az első szettet 20 ponttal a másodikat 18 ponttal hoztuk. A második mérkőzést során a DEAC csapatával küzdöttünk meg. Bár már szorosabb mérkőzés volt, mégis sikerült mind a két szettet megnyernünk, így a végeredmény 2-0 lett. A harmadik mérkőzésünk a nap utolsó mérkőzése volt, ahol az Újfehértói Kempo HSE csapata ellen léptünk pályára. Izgalmas végjátékban 2-1-re sikerült megnyernünk a meccset. Ezzel a MEAFC U13-ascsapata a 2020/21-es idény első tornáján nagyon szép teljesítménnyel, vereség nélkül, I. helyen zárta.

U21

Szintén szombaton 17 órától U21-es csapatunk fogadta az Eszterházy SC együttesét az NBII Keleti csoport soron következő fordulójában. Junior csapatunk azzal a szándékkal lépett pályára, hogy sikerül első győzelmüket aratni a bajnokságban. Sajnos ez a mérkőzés nem az elképzeltek szerint alakult, sok hibával és pontatlanul játszottunk. Míg az egri alakulat egy magabiztos alapjátékkal uralta a mérkőzést.

Varga László vezetőedző értékelés a mérkőzésről: ,, Sok hibával és a koncentráció teljes hiányával játszottunk. Az eredmény sajnos elkeserít, hisz tudom hogy a csapat többre képes, de bízom a fiúkban és tudom hogy a kemény munka eredményhez vezet. Gratulálok az Eszterházy SC csapatának!”

MEAFC-MiskolcU21 – Eszterházy SC 0:3

MEAFC-Miskolc U21: Kapusi, Tóth, Sztupjár, Paranai, Gáspár, Pavlik Csere: Bányai (liberó), Oláh, Komáromi, Jerszi, Firtkó, Gudász, Vad

U19

A hétvégét az U19-es csapatunk zárta a vásárnapi napon. Hazai környezetben fogadta a Panoráma SE, Gyöngyösi RSE-A és a VRCK-Tiszaújváros csapatait.

A tornán 2 győzelmet (VRCK és Panoráma SE ellen) és egy vereséget (gyöngyösi RSE-A) szereztek játékosaink.

Varga László vezetőedző  értékelése a mérkőzésekről: ,,  Kissé álmosan, lassan kezdtük a játékot ezért az első szett szorosabbra sikeredett mint vártam. A folytatásra felébredt és megérkezett a csapat így sikerült nyernünk. Köszönjük a játékot a VRCK-Tiszaújváros csapatának.

Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani ezen a mérkőzésen. Látható és érezhető volt, hogy a koncentrációnk és a csapat összetétel sem tökéletes, de így tudjuk merre kell vennünk a képzési irányt! Köszönjük a játékot a Panoráma SE csapatának!

A végletekig kiélezett csatát láthattunk. Az előzetes tájékozódás és feltérképezés, illetve a játék képe alapján kijelenthető, hogy két teljesen egyenrangú csapat csapott össze a pályán! Most a Gyöngyös sikerével zárult ez a párharc, legközelebb remélem a miénkkel fog! Gratulálok a Gyöngyösi Röplabda SE A. csapatának!

Ezúton is gratulálunk csapatainknak a hétvégi eredményekhez. Csak így tovább Hajrá MEAFC-Miskolc!