Egyéb Hírek

Kiemelkedő eredmények a poreci Judo Junior Európa-bajnokságon!

Kiemelkedő magyar eredmények a poreci Judo Junior Európa-bajnokságon!

A 2020. november 6-án, Horvátországban megrendezett junior Európa-bajnokságon több magyar dobogós helyet is sikerült kiharcolnunk: Sipőcz Richárd megnyerte a nehézsúlyúak küzdelmeit, Sáfrány Péter pedig bronzérmet szerzett a 90 kilogrammban. A magyar válogatott egy arany- és két bronzéremmel az éremtáblázat ötödik helyén végzett, ezen kívül még két ötödik és négy hetedik hellyel is gazdagodott a Judo utánpótlás csapata!

Ennek okán kérdeztük Sáfrány Pétert, aki a Miskolci Egyetem hallgatója, továbbá az Élsportolói Mentorprogramunk mentoráltja.

Honnan indult a sportkarriered és milyen eredményeket értél el eddig?

„Négy éves koromban, az óvodában kezdtem a judot, a szüleim írattak be. Gyerekként is már a kisebb versenyeken sikerült jól szerepelnem, ezért mindig volt miért edzenem, nem csak az egészségem miatt. Nem voltam egy visszahúzódó gyerek, igazából ezért is választották a küzdősportot a szüleim. Tavaly az ifjúsági Európa-bajnokságon 3. lettem, az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon csapatban 3., az Ifjúsági Világbajnokságon 7. és 2020-ban a Junior Európa-bajnokságon szintén 3.”

Befolyásolta a pandémia a felkészülést és a verseny lebonyolítását?

„A verseny elég zárt körben zajlott a COVID miatt. A korona engem is nehezített a felkészülésben mivel 1 hónapig karanténban voltam.”

Gratulálunk a szép eredményhez! Hogyan alakultak a végső küzdelmek, szoros volt a verseny?

„Első meccsem egy olasszal volt, aki elég jónak számít a súlycsoportban, második meccsemen egy horvátot tudtam megverni, a nyolc között a későbbi győztes franciától kikaptam, vigaszágon egy lengyelt sikerült hosszabbításban megvernem. A harmadik helyért egy izraelivel mentem, akin hamar pontot szereztem és tartottam az előnyt egész meccsen, így sikerült a dobogós helyet megszereznem.”

Péter ezzel megszerezte 4. bajnoki dobogós helyét, de a sikerszéria még közel sem ért véget! Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben milyen győzelmeket ünnepelhetünk majd!

Beszámoló és további eredmények itt olvashatóak.