Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Ez nem a mi napunk volt

NBI/B kosárlabda 2020-2021 – MEAFC-Miskolc

MEAFC-Miskolc – Budapesti Honvéd SE 92-110 (25-28, 26-29, 19-21, 22-32)

NB I/B Piros csoport 8. forduló. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok.

Vezette: Sallai István József, Gergely Csaba, Domán István.

Miskolc: Lippai (18), Kozák M (8), Montai (6/3), Kozák B. (5/3), Orliczki (4). Csere: Tóth V. (20/9), Homoki (18), Sándor (8/6), Tóth B. (5/3), Béres, Gadus B., Gadus F. Edző: Szollár Gergő, Tóth Gábor. 

Honvéd: Tóth B. (28/18), Stefán (16), Bea (13), Takács (8), Pintér (7/3). Csere: Kopácsi (10), Tichov (10/9), Tanoh (9/3), Szentirmai (7), Kovács (2), Horváth, Tarján. Edző: Puskás Artúr.

Szollár Gergő, hazai vezetőedző:
Gratulálok a Honvédnak, nagyon szépen játszott intenzív kosárlabdát, védekezésben felőrölt minket. Úgy érzem, leginkább küzdésben múltak felül, ezen sokat kell dolgoznunk, egy-két emberrel el kell beszélgetnem meccs után. Ha ezen tudunk javítani és újra lendületbe jövünk, akkor lehet esélyünk a visszavágón. Addig is dolgozunk tovább.

Puskás Artúr, vendég vezetőedző:
Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Miskolcon nem egyszerű nyerni, bár az utóbbi időben párszor már sikerült, Ez is egy nagyon küzdelmes meccs volt, teljesen egyedi védekezési stratégiával készültünk, amit nagyon jól megvalósított a csapat ahhoz képest, hogy nem nagyon tudtunk erre külön gyakorolni. Ezért dicséret illeti a fiúkat. Most kiszakadt a zsák olyan tekintetben, hogy az utóbbi két meccsünkön nem nagyon találtuk el a gyűrűt, illetve inkább rongáltuk a gyűrűt mind büntetőről, mind tripláról. Most jó százalékkal dobtunk, ennek meg is lett az eredménye. Szeretnék sok sikert kívánni a Miskolcnak és külön Szollár Gergőnek, aki a játékosom volt, ráadásul a nyolcéves Honvédos pályafutásom egyik kedvenc játékosa volt Geri. Azt gondolom, hogy nagyon sok potenciál van benne edzőként, itt is kiválóan meccselt, és mindent megtett, hogy győzelemre vezesse csapatát. Sok sikert kívánok neki a továbbiakra!

Forrás: hunbasket.hu