Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Török Patrik személyében új feladót igazolt NBI-es röplabda csapatunk!

Nem volt titok, hogy a nyáron is folyamatosan kerestünk még egy feladó játékost, hiszen ezen a poszton erősítésre szorultunk. A nyáron nem sikerült megtalálni a megfelelő embert így én töltöttem be a másik feladó posztot Pallós Gergő mellett. –kezdte Barócsi Ákos szakosztályvezető.

Azonban folyamatosan kerestük, hogy kit tudnánk idecsábítani. Kapóra jött, hogy Molnár Gábor játékosunk nagyon jó barátságban van Patrikkal így ő kezdte el felmérni lenne-e kedve Patriknak csatlakozni hozzánk. Ezután már minden gyorsan és könnyen ment hamar egyezségre jutottunk.

Patrikról érdemes tudni, hogy nagyon tapasztalt játékosról van szó, aki nyert bajnokságot és magyar kupát, valamint nemzetközi porondon is megmutatta magát. Így mindenképp erősítés számunkra mind szakmailag és mind emberileg. Örülünk, hogy itt van-zárta mondandóját Barócsi.

Török Patrik első mérkőzésére a MEAFC-ban november 20-án kerül majd sor hazai környezetben, amikor is a Sümeg együttesét fogadjuk az egyetemi körcsarnokban 19 óra 30 perctől.

Bagó László vezetőedző az előttük álló mérkőzésről és Patrikról is szót ejtett: ,,A pénteki ellenfelünket már ismerjük, hiszen idén játszottunk velük két mérkőzést. A kupában mi jutottunk tovább, most is mi vagyunk esélyesek.  A Sümeg -ügyes, fiatal csapat- eddig majd minden ellenfelének megnehezítette a dolgát, így nekünk is végig oda kell figyelnünk, ha a három pontot itthon akarjuk tartani.

A legutóbbi bajnokin megsérült Pallós Gergő feladónk, még nem derült ki, hogy számíthatok-e rá.

Erre a posztra azonban sikerült egy remek játékost igazolnunk, és ha minden a terveknek megfelelően zajlik, akkor az új igazolásunk be is tud mutatkozni péntek este a MEAFC színeiben. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, azonban az ütőjátékosokkal való összehangolódás -minden bizonnyal- tartogat számunkra kihívásokat. Rutinos játékosaim vannak, meg fogjuk oldani a feladatot. ’’

Addig is ismerjük meg kicsit közelebbről PatrikotSzeretnélek megkérni, hogy kicsit beszélj magadról és eddigi pályafutásdról. Mikor, hol és milyen körülmények között ismerkedtél meg a röplabdával? Milyen sikereid voltak a múltban és mely egyesületekben szerepeltél eddig?

A röplabdával általános iskolában ismerkedtem meg, még 2. Osztályban. Az iskolában 2 fő sportolási lehetőségünk volt, a röplabda, illetve az atlétika. Mivel a bátyám röplabdázni kezdett így nyilván én is követtem a példáját. Nos így 16 év elteltével visszagondolva, a lehető legjobb döntést hoztam akkoriban.

Az elmúlt évek során tagja lehettem a bajnok és kupagyőztes Kecskeméti csapatnak, a Pénzügyőr csapatával volt lehetőségem nemzetközi kupában pályára lépni, illetve a Dág csapatával sikerült kiharcolnunk a feljutást a tavalyi évben.

Aki követi a honi a röplabdázást az tisztában lehet azzal, hogy tavaly még az akkor másodosztályú Dágban szerepeltél, de ebben a szezonban már nem voltál az immár NBI-es csapat tagja. Lehet tudni ennek azokát? Vagyis kérdezhetném úgyis akár, hogy miért döntöttél, úgyhogy nem vállalsz szerepet Dágon és idézőjelben visszavonulsz.

Nos ennek elsődleges oka amunkahely és a vele járó továbbképzések voltak. A csapatnak “teljes” emberre volt szüksége, amit én nem bírtam biztosítani sajnos. Mostanra sikeresen teljesítettem mindent, így tudok szabadidőt fordítani a röplabdára.

Adja magát a következő kérdés, hogy miért döntöttél most úgy, hogy visszatérsz a pályára és miért pont a MEAFC-hoz?

Úgy gondolom amíg időm engedi és a feleségem támogat abban, hogy röplabdázzak, addig igenis szeretnék pályára lépni. Nagyon kedves barátom, Gabi nem egyszer nem kétszer “rágta már a fülem”, hogy még nem játszottunk egy csapatban és mégis mikor fogok neki feladni!? Mindezen “fülrágások” követően kaptam megkeresést a MEAFC vezetőségétől, hogy lenne egy lehetőség, hogy itt játszak. Mindezek után nem sokat kellett gondolkodnom, úgyhogy ez úton is köszönöm, hálás vagyok a lehetőségért.

Figyelemmel kísérted a csapatot az elmúlt években?

Nem igazán, csak,amit Gabitól hallottam.

Mit üzennél a MEAFC szurkolóknak?

Szurkolóinknak sok kitartást kívánok ezekre a nehéz időkre és nagyon bízom benne, hogy lesz alkalmam veletek ünnepelni egy-egy sikert követően!