Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

A győzelemből erőt merítve készülünk tovább

MEAFC U18 Főtábla II. C csoport, 5. mérkőzés

Újpest-MT/A – MEAFC/A: 60-86 (25-22, 12-17, 10-27, 13-20)

Újpest-MT/A: Krkljes (23/6), Kékesi (18), Major (4), Sassupe (4), Tárkányi (2). Csere: Balla (6), Ilyés (3), Ipacs, Nógrádi, Turai. Edző: Páli Gábor.

MEAFC/A: Gadus (25/3), Ragályi (15/3), Vass (9/3), Kisfalusi (5), Gál (4). Csere: Geszti (15/9), Nyíri (7), Poczkodi (4), Steininger (2), Bajzát, Kálmán, Vidó. Edzők: Varga Dénes, Lippai Szabolcs.

Újpesten „piros lapot” kaptunk, azaz megvan az első győzelmünk a C csoportban. Az első negyedben a játékunkra a hektikus kifejezés talán a legmegfelelőbb, idegesen játszottunk, egy kicsit talán győzelmi kényszerben is voltunk. A negyed első felében nem nagyon találtuk a megoldást ellenfelünk vegyes védekezésére, ez kicsit elbizonytalanított miket, így a védelmünk sem működött igazán. Aztán szép lassan kezdtünk visszajönni a meccsbe, zónára váltottunk, és ekkor már érezhető volt, hogy egyértelműen a saját kezünkben van a sorsunk. Nem vagyok maradéktalanul elégedett a pályán látottakkal, magabiztosabbnak kell lennünk ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérhessük. Őrülök, hogy a dobóteljesítményünk javuló tendenciát mutat (közeli 46%, középtávoli 63%, büntető 83%), de még több olyan terület van, ahol sebezhetőek vagyunk, így ebből a győzelemből is erőt merítve készülünk tovább a következő megmérettetésekre.