Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Megvan az első győzelem az NBI-ben!

Pénteken 19 óra 30 perctől fogadtuk a Sümegi RE csapatát az NBI Liga soron következő fordulójában. A két csapat ebben az idényben már két mérkőzésen összemérte a tudását a Magyar Kupa selejtezőjében. Ezeket a mérkőzéseket csapatunk nyerte meg, így most is bizakodva várták Bagó László tanítványai ezt a mérkőzést.

Rögtön az első játékrészben magunkhoz ragadtuk az irányítást és hatékony támadásainknak köszönhetően végig a vendégcsapat előtt jártunk. Így ezt a szettet 25: 21 arányban sikerült megnyerni.

A második felvonás szoros csatát, hozott a két gárda között. Helyenként szép labdamenetekkel, de sokat hibázva játszottak a csapatok. Szerencsére ebből a játékrészből is győztesen kerültünk ki. Az eredmény ismét 25:21 lett.

A harmadik szettben csapatunk már az elején tetemes előnyre tett szert. Emiatt csapatunk játéka a szett közepére elkényelmesedett, több hiba is csúszott a játékunkban. Így a vendégeknek a szett végére sikerült beérnie csapatunkat és egy végletekig kiélezett végjáték vette kezdetett. Rutinosabb játékosainknak szerencsére nem remegett meg a kezük és sikerült 26:24-re megnyerni a játékrészt és vele a mérkőzést is.

Így története során első alkalommal győzött a férfi első osztályban csapatunk.

Bagó László nyilatkozata a mérkőzésről: ,, Két és fél szetten keresztül az történt a pályán, amit elterveztünk. Aztán pár könnyelmű hiba miatt viharba kerültünk. Minden rutinunkra szükség volt, hogy befejezzük a mérkőzést.”

NB I Liga MEAFC-Miskolc – Sümegi RE 3:0

MEAFC-Miskolc: Pallós, Kozsla, Berkes, Orosz, Kovács, Surányi Cserék: Szántai (liberó), Karóczi (liberó), Busák, Kapusi, Kormos, Kiss, Barócsi

A mérkőzésről képek, statisztikák az alábbi linken érhetőek el.

A következő fordulóban Szegeden lépünk pályára. A mérkőzés szombaton 19 óra 30 perctől kezdődik majd zárt kapuk mögött. Azonban a hazai csapat terveik szerint élőben fogja közvetíteni a mérkőzést így érdemes lesz figyelni facebook oldalunkat ahová a mérkőzés elérhetősége ki fog kerülni.