Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Elvettük a MÁV veretlenségét!

A férfi röplabda NBI-es bajnokság soron következő fordulójában Székesfehérvárra látogatott csapatunk.

Már a miskolci mérkőzésen is nagy csata alakult ki a két gárda között, hiszen együttesünk már 2:0-ra is vezetett azonban végül 3:2-es vereséget szenvedett azon a találkozón. Így a fehérvári mérkőzés is igen szoros csatának ígérkezett.

Az első szettet jobban kezdte csapatunk, rögtön magunkhoz is vettük a kezdeményezést. Folyamatosan lépés előnyben játszunk volt, hogy négy pont különbség is volt a kétcsapat között. A végjátékra azonban a hazai gárda felzárkózott és egy pontra (22:23) fel is jött csapatunkra. Ezután nem sikerült a nyitásfogadás pontosan így nem tudtunk akciót vezetni. Így 23:23-ra egalizálta az állást a Székesfehérvár. Ezen ponton időt kért Bagó mester lassítva ezzel is a játékmenetet. Az időkérés után Kovácsnak sikerült befejezni a támadást és így szett labdához juttatni csapatunkat. Egy jó Kozsla blokknak köszönhetően sikerült is az első felvonást 23:25 arányban megnyernünk.

A második játékrészt jobban kezdte a házigazda csapat így el is léptek 3-4 pontra együttesünktől. Ezek után a hazai oldalon Salazar kemény nyitásainak és a pontatlan támadás befejezéseknek köszönhetően a fehérvár tetemes előnyre tett szert (volt 17:9 -is az állás). Így már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen ebben a szettben 25:16-ra.

A harmadik etapban ismét csapatunk irányított és ennek köszönhetően ismét sikerült ellépni a MÁV csapatától. Folyamatosan 3-4 pont volt a két együttes között ismét. Ezt az előnyt a srácok már nem adták így 19:25 arányban nyertük meg ezt a szettet.

A negyedik szettben folyamatosan a házigazda vezettet. Játékosaink sok hibával játszottak ebben a periódusban. Az állás már 21:14 is volt a vendéglátók javára, amikor is Kiss került a nyitó sarokba és csapatunk elkezdte ledolgozni tetemes hátrányát. Köszönhetően a sok hibának a hazai oldalról valamint a védekezésünknek sikerült kiegyenlíteni 21:21 majd átvenni a vezetést is 21:23-ra. Ekkor egy nyitásrontás következett részünkről 22:23. A következő labdamenetet sikerült megnyernünk Kovács szép megmozdulásával így 22:24-re változott az állás és meccslabdához jutottunk. Ekkor Török helyett Busák állt be nyitó helyre. Már a nyitásából is majdnem pont született, de azt még a hazai csapat hárítani tudta, ezek után a labda ide-oda járt a két csapat között. Ennek az idegőrlő csatának a végén mi örülhettünk hiszen Busák feladását (itt kell megjegyezni nem ez az eredeti posztja) Kovács tudta pontra váltani így megnyerve a szettet és vele a mérkőzést is. (22:25)

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a vírus miatt a hazai gárda nem teljes csapattal állt ki ezen a mérkőzésen, de ez semmit nem von le játékosaink érdemeiből.  Hiszen nálunk voltak, akik apróbb sérüléssel játszották végig a mérkőzést. Ezen a mérkőzésen küzdeni akarásból és szívből ötösre vizsgáztak játékosaink.

Bagó László értékelése a mérkőzés után: ,, Gratulálok a játékosaimnak. Fájdalmakat elviselve, nagyon akarták a győzelmet. A Fehérvárnak kitartást és jó egészséget kívánok!”

NB I Liga MÁV Előre Bericap – MEAFC-Miskolc 1:3

MEAFC-Miskolc: Török, Surányi, Kovács, Kozsla, Berkes, Orosz Cserék: Szántai (liberó), Busák, Kiss, Karóczi, Molnár, Barócsi

Nincs megállás játékosainknak hiszen a héten csütörtökön 20 óra 30 perctől fogadjuk az extraligás Kecskeméti RC-t a Magyar kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén az egyetemi körcsarnokban. Terveink szerint a mérkőzést élőben közvetítjük a MEAFC youtube csatornáján.

Ezután a mérkőzés után pedig december 13-án Kecskemétre utazik a Bagó legénység a visszavágü mérkőzésre 17 órától.