Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Becsülettel helyt álltunk Kecskeméten is!

A férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő második mérkőzésére került sor vasárnap Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban. Az első találkozót a hazai gárda 3:0 arányban nyerte meg az egyetemi körcsarnokban.

Az első szettben a csapatok fej-fej mellett haladtak, de a játszmát a hazai gárda irányította, így játékosaink többnyire csak üldözték őket. Mindkét oldalon voltak szép megmozdulások és támadások. A szett közepén sikerült az extraligás Kecskemétnek ellépni, ami ki is tartott a szett végig. 25:18

A második felvonásban a hazai csapat rákapcsolt és jó nyitásainak és védekezésének köszönhetően simán hozták ezt a szettet. 25:11

A következő játékrészre csapatunk összekapta magát és ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok akárcsak az első játékrészben. Azonban a válogatott játékosokat is soraiban tudó hazai gárda ismét megrázta magát és 25:19-re nyerték meg ezt a szettet és vele a mérkőzést is.

Bagó László vezetőedző nyilatkozata: ,, Az első és a harmadik szettben jól tartottuk magunkat. A mély vízbe dobott fiatal játékosok meghálálták a bizalmat, megmutatták, hogy a későbbiekben lehet rájuk számítani. A második szettben erődemonstrációt tartott a Kecskemét, köszönjük, hogy komolyan vették a mérkőzést. Sok sikert a folytatásra!”

Magyar Kupa Nyolcaddöntő 2. mérkőzés

Kecskeméti RC – MEAFC-Miskolc 3:0

MEAFC-Miskolc: Török, Molnár, Kozsla, Kiss, Orosz, Surányi Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Busák, Barócsi

Ezzel a mérkőzéssel felnőtt NBI-es csapatunk búcsúzik a 2020-as naptári évtől. Legközelebb a bajnokságban fogadja hazai környezetben a Vidux-Szegedi RSE csapatát 2021.01.16-án 17 óra 30 perctől.