Labdarúgó szakosztály

Jövő héten hétfőn hazai meccsel indul az NBII-es felnőtt Futsal bajnokság.

Nagy reményekkel vágunk neki az alapszakasz folytatásának és a rájátszásnak.

Az őszi szezonunk enyhén szólva nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük. Az előző félbeszakított szezon után szembe kellett néznünk, hogy sok játékosunkra munkahelyi, magánéleti vagy nagypályás csapatjaikban történt változások miatt már nem ,vagy nem olyan formában számíthatunk mint az előző időszakban. Könnyű lenne csak a vírushelyzetre fogni hanyatlásunkat, de a megmaradt mag és a vezetőség erős kohéziót alkot, amelyben mindenki tudja és végzi feladatát, annak érdekében, hogy egy sikeres tavaszi szezont futhassunk. A szünet utáni első meccsünket hazai pályán vívjuk január 11-én (hétfőn) 20:30-tól. Az ellenfél a listavezető Kistarcsa lesz, akiktől ősszel 8:3-as vereséget szenvedtünk. Reméljük hazai pályán méltó ellenfelük tudunk lenni.

A keretben történtek változások, megmaradt egy erős mag és csatlakoztak hozzánk új arcok is. Továbbra is célunk, hogy keretünk gerincét egyetemista vagy egyetemi kötődésű játékosok alkossák. Az elmúlt időszakban a társaság Pallai Gábor vezetésével komoly edzésmunkát végzett a kitűzött céljaink elérése érdekében.

Pallai Gábor vezetőedzőnk így vélekedik csapatunk jelenlegi és jövőbeni helyzetésről: Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk, hiszen egy teljesen amatőr alapokon működő együttest szeretnénk minél magasabbra helyezni a futsal térképén. Ahogy az várható volt páran nem tudtak velünk tartani ezen a nehéz és rögös úton. De mostanra kialakult egy lelkes és tanulni vágyó kis társaság, ami az utóbbi időben hatalmas fejlődésen ment át. Elhatározott cél, hogy ezt az utat folytassuk tovább és semmiképpen ne térjünk le róla. A fiúk a saját bőrükön tapasztalják, hogy az elvégzett munkának igenis van értelme és jelentősége. Biztos vagyok abban, hogy ez hamarosan eredményekben is meg fog mutatkozni. Lassan teljessé válik az a keret is, amivel az alapszakasz hátralevő mérkőzéseit megvívjuk majd és nekivágunk a létfontosságú rájátszásnak. Egyetlen célunk van erre a szezonra, ami nem más, mint az NB II-es tagságunk megőrzése. Emellett próbálunk a mindennapi munkánkhoz minél jobb feltételeket megteremteni, ami szintén nagyon nehéz feladat ebben az időszakban, de igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Az tervünk az, hogy az alapszakasz hátralevő mérkőzésein gyakoroljuk, elsajátítsuk azokat a játék elemeket, amikkel a csapat a legsikeresebben tud szerepelni a rájátszásban. Biztos vagyok abban, hogy ez pontokban is megmutatkozik majd. Reményeim szerint sikerül elérni céljainkat és a következő szezonban már teljesen más alapokkal és lehetőségekkel tudunk majd nekivágni egy olyan csapattal, ami nem csak eredményesebb, de népszerűbb is lesz itt a Miskolci Egyetemen és Miskolcon is. A futsal egy nagyon gyors és látványos vállfaja a labdarúgásnak, amire lenne igénye ennek a városnak.
Hajrá MEAFC!