Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Három negyeden keresztül bírtuk a címvédő ellen

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Keleti csoport

Miskolci Egyetem –  TFSE 54-77 (20-19, 17-11, 7-17, 10-30)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 0 néző. V.: Vaszi Á, Lónáth L.

Miskolci Egyetem: Sikora 22, Kababik 9, Szegeczki 9/3, Kecskés 5/3, nagy 3/3. Csere: Balázs 5, Papp 1. Edző: Lippai Szabolcs.

TFSE:.Hanti 16/12, Burján 13/9, Király 10/6, Szeitl 4, Dömötör 3/3. Csere: Galli-Hirling 14, Boros 10/6, Kenyeres 7/3, Szabó. Edző: Hegedűs Péter.

A Miskolci Egyetem nagyon jó iramban kezdte a mérkőzést így egy pontos vezetéssel zárult az első negyed. A második negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Sikora Emőke vezette (22 pont, 9 lepattanó) hazai csapat pontosabban célozta a palánkot és a nagyon sok támadólepattanóval átvették a vezetést a félidőre (37-30).

A második félidőben egyre pontosabban játszott a vendégcsapat és a vezetést is megszerezték. A záró negyedben a Miskolciak elfáradtak és rengeteg hibára kényszerültek. A TFSE csapatából Galli-Hirling Borbála (14 pont, 12 lepattanó) minden támadólepattanót elhalászott a hazaiak elől, így sok pontot szerzett csapata második esélyből, mellyel a vendégek 10-30 –ra zárták a negyedet, amivel megnyerték a mérkőzést.

Lippai Szabolcs: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és ezt a lendületet a harmadik negyedig tartani is tudtuk. Sajnos állóképességünk miatt nem tudtunk a mérkőzés végén koncentrálni, ezért nagyon sok hibára kényszerítettek minket. Hiányérzetünk lehet a büntetők terén, ha ebben jobban teljesítettünk volna, még szorosabb mérkőzést tudunk volna játszani, de összességében nagyon jól küzdöttek a lányok. Gratulálok a TFSE csapatának

Hegedűs Péter: – Az elején álmosan kezdtünk, sok ki nem kényszerített, eladott labdánk volt és a kizárásoknál se voltunk, kellőképpen harcosak. A szünetben megbeszéltük a lányokkal a kijavítandó dolgokat, amelyeket a záró játékrészre sikerült megvalósítani. Gratulálok a MEAFC csapatának, nagyon ügyesen küzdöttek és sok szép kosarat dobtak. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásra.