Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Hosszabbításban nyert a Miskolci Egyetem!

Fontos mérkőzést nyertek a lányok.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női Keleti csoport

Semmelweis Egyetem – Miskolci Egyetem 69-73 (18-16, 14-19, 13-8, 20-22, 4-8)

SOTE: Opitz (25), GANGL (17/3), Hámory (8), Jakobszen (4), Novák (3), csere: Szabó (4), Beneda, Buzinkay, Pálmai, Kuckzik, Edző: Hegyi Hanna

Miskolci Egyetem: Sikora (12), Kecskés (10/9), Balázs (8), Kababik (5), Nagy (4), Csere: Szegeczki (15/3), Papp (10), Takács (9/9). Edző: Lippai Szabolcs.

Budapest, SOTE csarnok. V.: Gyurka Tamás, PohánkaBalázs.

A Semmelweis Egyetem kezdte jobban a mérkőzést (4. percben 10-4 volt az eredmény), és néhány pontos vezetését egészen az első félidő utolsó percéig tartotta, de Takács Anna (9 pont, 8 lepattanó) hárompontosával átvette a vezetést a miskolci csapat és 3 pontos előnnyel mehettek a szünetre.

A harmadik negyedben egészen a 4. percig kellett várni az első kosárra, Szegeczki Nóra (15/3 pont, 6 lepattanó) talált be és növelte 32-37-re a miskolciak előnyét.  Ezután egy 9-0-ás SOTE roham következett Opitz Kitti (25 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Gangl Kinga (17 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) vezetésével. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A negyedik negyedben néhány ponttal végig a Miskolc vezetett, de 39.percben beérte ellenfelét a budapesti csapat és 3 pontos előnyre tett szert, de ismét jött Takács Anna, aki egy újabb hárompontossal hosszabbításra mentette a meccset.

A hosszabbításban a miskolciak tudtak higgadtabbak maradni, így övék lett a győzelem a rendkívül izgalmas és színvonalas találkozón.

Hegyi Hanna: Egyre jobban vesszük fel a ritmust ellenfeleinkkel, egyre határozottabb támadásaink vannak. Végre elkezdtünk távolról is többet vállalkozni. Sajnos a hosszabbítást a miskolciak bírták jobban, de örülök, hogy sikerült megnehezíteni a dolgukat. Gratulálok mindkét csapatnak!

Lippai Szabolcs: Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, beragadtunk a startnál. Fokozatosan tudtunk felpörögni a meccs ritmusához. A végjáték nagyon szorosra sikerült és majdnem kicsúszott a kezeink közül, de szerencsére Takács Anna hárompontosával sikerült egyenlíteni. A hosszabbításban nagyon fegyelmezettek voltak a lányok és sikerült nyerni. További sok sikert kívánok a SOTE csapatának.