Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl

MEAFC U18 Főtábla II. C csoport, 14. mérkőzés

MEAFC/A – Újpest-MT/A: 82-80 (19-20, 17-17, 22-18, 24-25)

MEAFC/A: Nyíri (23), Kisfalusi (16/3), Gadus (13/6), Ragályi (13), Vass (3). Csere: Geszti (6), Poczkodi (4), Kálmán (2), Márkus (2), Csomós, Steininger, Vidó. Edzők: Varga Dénes, Lippai Szabolcs.

Újpest-MT/A: Krkljes (28/18), Major (14/9), Kékesi (13), Sassupe, Ilyés. Csere: Tárkányi (22), Horváth (3/3), Balla, Csomós, Ipacs, Nógrádi, Turai. Edző: Páli Gábor.

Küzdelmes mérkőzésre számítottunk és az is lett belőle. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, pár pontos különbségnél több, egyszer sem alakult ki a találkozó során. Folyamatosan váltogatnunk kellett a védekezésünket, mivel 5-10 percen belül rendre megtalálták az újpestiek a gyenge pontjainkat. Az első félidőben nagyjából 50%-os teljesítményt nyújtottunk, így nem tudtunk ellépni az egyre jobb formába kerülő ellenfelünktől. A második játékrészben próbáltunk változtatni a ritmuson, agresszívabb védekezést kértünk a fiúktól, de a színvonalasan kosárlabdázó fővárosiak ellen nagyon nehéz dolgunk volt. Mindkét oldalt voltak extra teljesítmények, hibák a védekezésben, pontatlanság a támadásban, de összességében egy izzasztó, de nívósnak mondható mérkőzést játszott a két csapat. Talán a szerencsének, a jól „beszálló” cseréknek, a több esetben is precízen működő védekezésünknek, egy-egy kiváló egyéni teljesítménynek, akár ezek összességének köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Valójában már nem volt tétje ennek a találkozónak, presztízsmeccsnek tekintettük, így fontos volt a győzelem. Az alapszakaszt 7 vereséggel és 7 győzelemmel zártuk, ami sajnos nem elég a rájátszáshoz. Lett volna lehetőségünk ennél jobb eredményt is elérni, de a dolgok alakulása miatt… a regionális bajnokságban folytatjuk a szereplést. A C és D csoportok esetében fennállhat jelentős erőkülönbség is, ezek kiegyenlítése végett, célszerűnek gondoltam volna az 1-2. helyezettek továbbjutása, és a 7-8. helyezettek kiesése mellett egy keresztjátékot a 3-4. és 5-6. helyezettek között, így nagyobb eséllyel a legjobb csapatok kerülhettek volna tovább a 24 csapatos rájátszásba.