Klub

Értékelés és jövőbe tekintés – egyeztetés Varga Judit kuratóriumi elnökkel a MEAFC-ról

Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke, egyúttal a MEAFC elnökségi tagja, valamint Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke közösen áttekintették a MEAFC helyzetét, egyeztették a következő évek szakmai programját.

A MEAFC szerepe meghatározó nem csak a Miskolci Egyetem, hanem Miskolc sportéletében egyaránt, köszönhetően a 11 szakosztálynak és 650 fő sportolónak, a férfi NB I-es röplabda és NB I/B-s kosárlabda csapatnak, valamint az ahhoz kapcsolódó utánpótlás nevelő munkának.

Egyetértettek abban, hogy a MEAFC-nak fontos szerepe van a Miskolci Egyetem versenyképességének sporton keresztül történő erősítésében. A hallgatók és oktatók részére biztosított sportolási, versenyzési lehetőség mellett a MEAFC gyakorlati helyet tud biztosítani a jövőben indítandó sportszervező képzés résztvevőinek, továbbá meghatározó feladatai vannak a 2024-es Európai Egyetemi Játékok sikeres rendezésében.

Varga Judit, aki az egyesület korábbi sportolójaként, az egyetemi női kosárlabda csapat egykori csapatkapitányaként is elkötelezett a MEAFC iránt, támogatásáról biztosította a MEAFC elnökét a kitűzött célok megvalósításában.