Röplabda szakosztály,  Röplabda U21

Hosszú szünet után újra pályán U21-es csapatunk!

Most pénteken hazai környezetben fogadja U21-es férfi röplabda csapatunk a szintén U21-es TFSE együttesét az egyetemi körcsarnokban. A tervek szerint a mérkőzést élőben közvetítjük facebook oldalunkon.

November végén a Magyar Röplabda Szövetség a járványhelyzet miatt az utánpótlás bajnokságok szüneteltetése mellett döntött. Az újra induláskor a szövetség átszervezte a másodosztály küzdelmeit (tudni kell, hogy az NB II -es gárdák és az U21-es csapatok az alapszakaszban egy csoportban voltak és a rájátszásra váltak volna szét) így már most ketté választották az U21-es illetve felnőtt NBII-es csapatokat. Így juniorjainknak a TFSE és Szolnoki SPC (szintén hazai pályán 2021.02.13.-án) lesz még az ellenfele az alapszakasz során.

Az elmúlt időszakról és a csapatról is kérdeztük Surányi István vezetőedzőt:

Amikor megtudtok, hogy a szövetség a bajnokság szüneteltetése mellett döntött csalódotttak voltunk, hiszen a játékunk kezdett összeállni és már a fejlődés jelei is megmutatkoztak. Azonban természetes egyet értettünk a döntéssel. Az elmúlt időszakban edző kollegáim segítségével igyekeztünk a srácok erőnlétét (fizikai és mentális) és technikai, taktikai tudását fejleszteni. Nagyon nehéz úgy a tüzet tartani egy csapatban, hogy nincsenek hétről hétre mérkőzések, de lekalappal a srácok előtt, mert az elmúlt hónapokban és főleg azután, hogy megtudták újra indul a bajnokság minden edzésen igyekeznek a maximumot nyújtani.

Az előttünk álló ellenfél sem nyert még a bajnokságban mérkőzést ahogy mi sem. Így nagy csatára számítok a két együttes között, de azt gondolom, hogy hazai pályán megfelelő akarattal és koncentrációval itthon lehet és kell is tartani a három pontot.

Férfi U21 Kelet alapszakasz

MEAFC-MiskolcU21 – TFSE 2021.02.05. 19:30