Asztalitenisz szakosztály

Sikeres duplázás!

Február első hétvégéje teljes sikert hozott a MEAFC asztalitenisz szakosztályának! NBII-ben és NBIII-ban szereplő csapataink egyaránt hazai környezetben léptek pályára és mindkét alakulat fölényes sikert könyvelhetett el – mindkettőt debreceniek bánták.

Az NB II Északkeleti csoportjában szereplő gárda a Debreceni AK II ellen igyekezett szaporítani pontjainak a számát. Az esélyek megoszlottak, ugyanis két játékosra sem számíthattunk, a kínai Li és Sztupák Zoltán egyaránt betegség miatt dőlt ki a sorból. Így a Szűcs József, Bodnár József, Stadler Tamás, Macsuga József négyest küldtük asztalhoz, tartalékként pedig Molnár Jánost vezényeltük a kvartett mellé.

A párosok után egyik csapat sem tudott előnyt kicsikarni, a Bodnár, Szűcs duó megőrizte veretlenségét, a Macsuga, Stadler kettős viszont vereséget szenvedett, így 1-1-es állásról következhettek az egyéni összecsapások. Újból beigazolódott, hogy jó húzás volt leigazolni Szűcs Józsefet, aki igazi húzó embere lett csapatunknak. Most sem izzadt meg, magabiztos, könnyed játékkal hozta mind a négy partiját, és ezzel döntő részt vállalt a 12-6 arányú miskolci győzelemből. Rajta kívül kitett magáért Stadler is, aki egyetlen vereséget szenvedett. Hozta magát Macsuga is, a két találkozó megnyerése sokat lendített az együttesen. Nem okozott csalódást Bodnár és Molnár sem, ők azokat a mérkőzéseket nyerték meg, amelyekre nagy szükség volt a fölényes győzelem kiharcolásához. Jelenleg együttesünk a táblázat negyedik helyét foglalja el, 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérleg, a megszerzett pontok száma pedig 16.

Közben a másik két asztalon az NB III Északkeleti B csoportban a MEAFC II a DAK DEAC III ellen harcolt. Talán túlzás is ezt harcnak nevezni, ugyanis a vendégek hiába érkeztek négyen, egyik játékosuk csak versenyen kívül szerepelhetett, mert több csapatnál is érdekelt. Így azonnal 5-0 arányú előnybe kerültünk, és ezek után nem foroghatott veszélyben a biztos győzelem. Érdekes, hogy csapatunk tagjai közül ezúttal senki nem volt képes négy találkozót nyerni, Tóth Tamás és Mészáros Attila könyvelhetett el 3-3 sikert. A többiek is hozzátették a magukét, Bolló és Maksa 2-2 partit hozott, ennek következtében alakult ki a 11-7 arányú miskolci győzelem. Csapatunk ugyancsak a negyedik helyet foglalja el a táblázaton, hasonlóan 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, szintén 16 ponttal.

„A legközelebbi fellépésre február 14-én, vasárnap kerül sor, amikor is szerencsi nap következik. Az E/4-es kollégium tornacsarnokában mindkét együttesünkre jelentős erőpróba vár, a mérkőzések 11 órakor kezdődnek. Szeretnénk folytatni a jó sorozatot, de nem lesz könnyű!” – mondta érdeklődésünkre Holdi László szakosztályvezető.

Eredmények, NB II Északkeleti csoport: Miskolci EAFC – DAK II 12-6. Győztek: Szűcs (4), Stadler (3), Macsuga (2), Molnár (1), Bodnár (1), a Bodnár, Szűcs pár.

NB III Észak-magyarország B csoport: Miskolci EAFC – DAK DEAC III 11-7. Győztek: Tóth (3), Mészáros (3), Bolló (2), Maksa (2), a Bolló, Maksa pár.