Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

EZÜSTÉREM A DÁGI TORNÁN

2021. február 13.-án hosszú idő után végre újra pályára állhatott U13-as csapatunk.

Az elmúlt időszakban, a több hónapos kényszerpihenő alatt sem szűnt meg a munka – a srácok szorgalmasan és alázattal jártak edzésekre, dolgoztak, fejlődtek – s ez a hétvégi Dágon megrendezett tornán meg is látszott. Három csapattal mérkőzhettünk meg, s a torna végén második helyen zártunk.

Elsőként Tomajmonostora ellen léptünk pályára. Bár 2-0-ra sikerült megnyernünk a mérkőzést, az első szett alatt a lámpaláz és az izgulás rontott sportolóink teljesítményén. Ezen úrrá tudtak lenni, így a második szettet még nagyobb fölénnyel tudtuk megnyerni. A győzelem után kielemeztük a mérkőzést, megbeszéltük, min kell még javítaniuk. A kezdeti izgulásuk elmúlt, kezdtek felszabadulni. Azonban komoly ellenféllel találtuk szembe magunkat a következő mérkőzésen. A házigazda Dág KSE csapata technikailag és taktikailag is jobban felkészültnek bizonyult nálunk. A játékosaink megszeppenve álltak a pályán az első szett alatt, melyet el is veszítettünk. De nem adtuk könnyen a mérkőzést, a második szettet – összeszedve minden lelki és fizikai erőnket – megnyertük. A harmadik szettben viszont ismét a Dág KSE bizonyult jobbnak, így a mérkőzést 2-1-re elveszítettük. Az utolsó mérkőzésünket a Pénzügyőr SE B csapata ellen játszottuk. Tudtuk, hogy az ezüstérem múlhat rajta, így nem volt kérdés, győzni akartunk. A fiúk odatették magukat, de az első szett szorosabbra sikerült, mint terveztük, 25-23-ra hoztuk. A második szett előtt fújtak egy nagyot, megnyugodtak és eldöntöttük, hogy mindent beleadva megnyerjük a mérkőzést. Összeszedték magukat és nem hagytak kétséget, 25-9-re megnyertük a második szettet, ezzel a mérkőzést és az ezüstérmet is.

Sikeres tornát tudhatunk magunk mögött 2 győzelemmel és 1 vereséggel. Jó mérkőzéseket játszottunk, mely során biztos vagyok benne, hogy tovább fejlődtek játékosaink. Nőtt a meccsrutinjuk, az önbizalmuk, kovácsolódott a csapat. Ezúton is szeretnék gratulálni játékosainknak az ezüstéremhez! Továbbá szeretnék köszönetet mondani az ellenfél játékosainak is, hiszen valóban jó mérkőzéseket játszhattunk velük, s a szervezőknek is a torna lebonyolításáért. Hétvégén pihentünk egy nagyot, de hétfőtől folytatódnak az edzések, a munka nem áll meg, hiszen a játékosok is és én is alig várjuk, hogy a következő tornán újra megmérettethessék magukat.

Obbágy Zsuzsanna

Dunszt Ferenc U13 OMB II. osztály – 2. forduló – 2021.02.13. Dág

Tomajmonostora – MEAFC 0-2

Dág KSE – MEAFC 2-1

MEAFC – Pénzügyőr SE B  2-0

A csapat tagjai: Lakatos Levente, Jakó Noel, Polanen Áron, Bíró Ferenc, Tomolya Péter, Csibi Martin, Tóth Balázs, Ujvári Vince, Takács Bálint

Edző: Obbágy Zsuzsanna

Másodedző: Jakó Imre