Röplabda szakosztály,  Röplabda U21

Egy győzelem és egy vereség a bajnokság folytatásában

U21 csapatunk a bajnokság középszakaszának „D” csoportjában Debrecenben a DEAC-nál vendégeskedett.

Az előzetes kiíráshoz képest nem négy, hanem csak három csapat tudott a tornán részt venni.

A torna mérkőzéseiről Surány István vezetőedző osztotta meg gondolatait: Nagy elszántsággal és akarattal léptünk pályára, de sajnos a játék folyamán elkövetett technikai és taktikai hibáknak köszönhetően csak futottunk az eredmény után. Az elő két szettben még csak-csak sikerült a felzárkózás, de a vezetést sajnos nem sikerült átvenni. A harmadik szettre sajnos kezdtük egyre idegesebben játszani és hibát hibára halmozni, aminek az eredménye egy jelentős hátrány lett amit már nem tudtunk ledolgozni. Így az eredmény:

DEAC – MEAFC-Miskolc U21    3 – 0

Sokáig nem búslakodhattunk az elvesztett mérkőzés eredményén mivel következett számunkra a nap második mérkőzése, amin elvárt volt a maximális teljesítmény. Az öltözői eligazítás és megbeszélés után újult erővel léptünk pályára. A mérkőzés első labda meneteitől fogva sikerült nekünk irányítani a játékot. Voltak kisebb megingásaink és technikai hibáktól sem volt mentes a játék, de az akarat és az összetartás átsegítette a csapatot a nehézségeken. A játék alatt az edző párosnak egy merőben furcsa taktikai húzás jutott az eszébe, ami bejött így mérkőzést sikerrel zártuk.

MÁV Előre RA  – MEAFC-Miskolc U21  1 – 3

Egy nagyon összeszedett és motivált csapat edzője lehettem azon a napon! Mindvégig kiélezett küzdelmet láthattunk a pályán és a mérkőzés képe alapján kijelenthető, hogy három teljesen egyenrangú csapat mérte össze tudását. A csapat játékával és teljesítményével elégedett vagyok, bár kisebb – nagyobb technikai hibák vannak. Ezeknek a hibáknak a javítása lesz a következő feladat.

Sajnos mindkét győzelmet nem sikerült megszerezni, de az egész csapat teli önbizalommal távozott a tornáról és remélem, hogy ilyen játék után elhiszik magukról a fiúk, hogy képesek nem csak egy – egy szettet hanem mérkőzést, mérkőzéseket nyerni!

MEAFC-Miskolc U21 keret tagjai: OLÁH MÓZES, PARANAI ÁDÁM, SZTUPJÁR KRISTÓF KÁROLY, MOLNÁR MÓZES TIBOR, GUDÁSZ GERGELY, TÓTH TIBOR, KAPUSI ZOLTÁN, VAD LEVENTE, KOMÁROMI KRISTÓF, JERSZI RICHÁRD, DEMETER PÉTER JÓZSEF, BÁNYAI MÁRK, FIRTKÓ BENCE

Vetetőedző: SURÁNYI ISTVÁN

Másodedző: VARGA LÁSZLÓ MIHÁLY