Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Visszavágni a Dágnak!

Utolsó alapszakasz fordulója kerül megrendezésre a férfi röplabda NB I Liga bajnokságának az előttünk álló hétvégén.

Ennek keretén belül hazai pályán fogadják Bagó László tanítványai a Dág KSE csapatát péntek este az egyetemi körcsarnokban. A két csapat első összecsapásán a dágiak örülhettek hiszen 3:1 arányban győzni tudtak. Így nem is lehet más célja csapatunknak, mint a visszavágás hazai pályán.

Erről kérdeztük Bagó László vezetőedzőt és csapatunk többszörös magyar bajnok liberóját Szántai Balázst a mérkőzés előtt.

Bagó László: Az alapszakasz utolsó fordulója előtt állunk. A felsőházba kerülés két szabad helyéért négy csapat verseng. A soros ellenfelünknek Miskolcon pontot/pontokat kell szereznie, hogy elérje célját. A Dág nyomás alatt fog játszani, majd kiderül a rutinos és fiatalokból álló játékosai ezt a helyzetet hogyan kezelik. Hazai pályán mi ezt a nyomást igyekszünk hatványozni megfelelő taktikával és nyerni akarásunkkal. Nekünk nincs különösebb tétje a mérkőzésnek, de sportemberek vagyunk, így mindig győzni szeretnénk és persze –többi csapatot figyelembe véve- a sportszerűség is ezt kívánja meg. Három hete az odavágót 3:1 arányban az ellenfél nyerte, a visszavágáshoz minden feltétel adott: sérültjeink, betegeink felépültek, minden játékos a rendelkezésemre fog állni.

Szántai Balázs: Nem olyan régen játszottunk a dàgi csapattal szoros meccsen de teljesen megérdemelten nyertek ellenünk! Hazai pályán nem is lehet más célunk, mint nyerni az utolsó alapszakasz mérkőzésünkön! Ehhez fejben végig ott kell lennünk és igazi csapatként egymást biztatva felszabadultan sokkal kevesebb technikai hibával játszva sikerülhet itthon tartanunk a 3pontot! Erőtől és önbizalomtól duzzadva állhatunk majd neki a playoffnak is egy nagy győzelemmel, ami rá is fér mar a csapatra

NB I Liga Alapszakasz

MEAFC-Miskolc – Dág KSE Kezdés: 19:30

A mérkőzést élőben közvetítjük Youtube csatornánkon!