Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Aranyéremmel zárta a hétvégi tornát U13-as csapatunk

Harmadik alkalommal léphetett pályára a MEAFC U13-as csapata. Eredményes tornán vagyunk túl, sikerült minden mérkőzésünket megnyerni, így nem csak házigazdaként, de tornagyőztesként is zártuk a napot. A játékosoknak erőt adott a hazai pálya, a játékostársak, az önbizalom, hittek magukban, tudták, hogy a hónapok alatt sokat fejlődtek és ma már olyanokra is képesek, amire a tavalyi szezonban vagy ősszel még nem.

A tornán Dág és Újfehértó csapatával mérkőztünk meg. Mivel végül csak három csapatos torna lett, így két fordulót is játszottunk, tehát mindkét ellenféllel két mérkőzést játszottunk.

MEAFC-MISKOLC – ÚJFEHÉRTÓI KEMPO HSE 2-0

Az első mérkőzésünket Újfehértó csapata ellen vívtuk. Bár a játékosaink a mérkőzés elején meg voltak illetődve, a szokásos meccsdrukk elhatalmasodott rajtuk, hamar “felébredtek” és magabiztos győzelmet arattak. Az első szettet 25-10-re, a másodikat 25-11-re sikerült hoznunk.

DÁG KSE – MEAFC-MISKOLC 0-2

A következő mérkőzést nagyon várták játékosaink, hiszen azzal a csapattal küzdhettek meg, akikkel szemben az előző tornán – bár nagy harcot vívva – alulmaradtak. Most elhitték, hogy tudnak győzni, s ez sikerült is, bár komolyabb koncentrációt igényelt ez a mérkőzés. Az első szett izgalmasra sikerült, 25-22-re hoztuk, míg a másodikat már nagyobb előnnyel 25-10-re nyertük. Ez a győzelem mindenképp fontos volt a játékosoknak az önbizalmuk szempontjából, hiszen bebizonyosodott, hogy méltó ellenfelei a dági csapatnak, azaz az előző torna győzteseinek.

ÚJFEHÉRTÓI KEMPO HSE – MEAFC-MISKOLC 1-2

A harmadik mérkőzésünket ismét Újfehértó csapata ellen vívtuk. Az első meccs alapján könnyebb győzelemre számítottunk. Az ellenfél meglepett minket, s bizony koncentrálnunk kellett, hogy a mérkőzés meglegyen, bár végig bíztam játékosaimban, hogy a győzelmet sikerült megszerezniük. Az első szettet Újfehértó csapata nyerte 25-23-ra, a második, harmadik szettet viszont már sikerült megnyernünk 25-16 és 25-16-ra.

 MEAFC-MISKOLC  – DÁG KSE 2-0

Talán – annak ellenére, hogy már mind mentálisan, mind fizikailag fáradtak voltak a gyerekek – a torna leginkább várt mérkőzése az utolsó mérkőzés volt. Tudtuk, hogy ez a győzelem választ el minket az aranyéremtől, tudtuk, hogy komoly ellenféllel állunk szembe, tudtuk, hogy nem szabad őket lebecsülnünk, de tudtuk, hogy képesek vagyunk győzni, mert minden megvan bennünk ehhez.

Ezzel a lendülettel álltunk pályára. Az első szett ismét szorosra sikerült, de végül 25-21-re megnyertük. A második szett során már nagyobb különbséget sikerült kiharcolni, 25-14-re hoztuk. Ami külön öröm volt számomra, hogy a mérkőzés alatt a kispadon ülők már elkezdték a pályán lévő társaikat szurkolással biztatni, buzdítani. Ezt a szokást a jövőben tovább kell még erősítenünk.

Összességében sikeres tornát tudhatunk magunk mögött. Úgy gondolom, a gyerekeknek nagy élmény volt pályára lépni, a mérkőzéseken részt venni, s erre mind az összes ott lévő 12 játékosunk lehetőséget kapott. Két sportolónk is élete első tornáján vett részt. Voltak olyan sportolóink, akik a tornán a létszám miatt nem tudtak részt venni. Bízom benne, hogy a következő alkalommal ők is részesülhetnek a mérkőzések okozta izgalomból, élményből és az örömből, amikor a megérdemelt érem ott csillog a nyakukban. A torna legjobb játékosa csapatunkból Jakó Noel lett.

Amit a jövőben erősítenünk kell – a technikai, taktikai fejlesztésen túl – az a csapatszellem, egymás bíztatása, a csapathoz tartozás érzése s nem utolsó sorban a játék magával ragadó sodrásának élvezete.

A csapat tagjai:

Lakatos Levente, Jakó Noel, Kis Gergő Zalán, Bíró Ferenc, Konecsni Benedek, Ujvári Vince, Takács Bálint, Polanen Áron, Szabó Olivér, Csibi Martin, Kövér Gábor, Tomolya Péter

Edző: Obbágy Zsuzsanna

Másodedző: Jakó Imre