Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Kezdődik a rájátszás

Kezdődik a rájátszás férfi NBI -es röplabdacsapatunknak!

Most vasárnap Sümeg ellen lép pályára férfi NBI-es röplabdacsapatunk az NB I Liga kvalifikáló kör második fordulójában. A vendéglátó (a mérkőzés Tapolcán kerül megrendezésre a járvány miatt) már túl van egy mérkőzésen, ahol 3:0 arányban kapott ki a Szolnok együttesétől.

Az alapszakasz során és a magyar kupában is találkoztunk már a Sümeggel és mindannyiszor győztesen hagytuk el a pályát- kezdte Bagó László vezetőedzőnk. A most hétvégi mérkőzésen is nem lehet más a célunk, mint hogy megnyerjük a találkozót. A srácok készen állnak a találkozóra bízom benne minden a terveink szerint fog alakulni-zárt gondolatait a tapasztalt mester.

Megkértük Bagót, hogy értékelje az alapszakaszt és, hogy mondja el miben kell még fejlődni a csapatnak,, Hoztuk a minimum elvárást, de elmaradtunk a titkon remélt merészebb céloktól. Története során a klub most jutott fel először az NB1-be. Ha még ismertük is nagyjából az erőviszonyokat, nehéz volt belőni mire leszünk képesek. Azt azért sejtettük, hogy az extra ligáért való kvalifikációs körbe jutás még nem lehet valós cél, de a bennmaradás kivívása igen. Az első három helyezésről le is maradtunk, emiatt azonban nincs is bennünk keserűség, mert minden téren sokat tanultunk: a háttérmunkától kezdve a statisztikai elemzésen keresztül, a sportszakmai pszichológiai csapatépítési stb részletekig. Ezeket felhasználva nézünk a rájátszás elébe, valamint már a következő szezont is szem előtt tartva.  Legnagyobb kihívás, hogy amatőr játékosokból profi hozzáállású csapatot építsünk. A rendszeres együtt edzések hiányoznak leginkább, de munka és meglévő fizikai távolságok mellett ez ebben az évben megoldhatatlan probléma elé állított bennünket. Mindamellett, hogy le a kalappal a játékosok előtt, mindenki igyekezett a meccseket/edzéseket összeegyeztetni a munka és családi kötelezettségeivel. Technikai, taktikai tudással nincs problémánk. Mentálisan maradunk el a többi csapattól. Egy-egy sikertelen mozdulat, pont, szett után hajlamosak vagyunk ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, és emiatt szétesik az amit addig felépítettünk. A csalódottság hamarabb végigfut a csapaton, mint egy szép labdamenet utáni lelkes pacsizás. Arról is érdeklődtünk, hogy mi lehet a reális cél a rájátszás során: A rájátszásban -amennyiben elengedjük az önös érdekeket, a nehezítő körülményeket- egy lelkes jó szellemű csapatként tudunk játszani, akkor az utolsó dupla fordulóig versenyben leszünk a csoport első helyéért. Minden más eredmény csalódás lenne. Utolsó kérdésünk pedig a megkerülhetetlen vírushelyzetre vonatkozott a csapat házatáján: A covid eddig elkerülte a csapatot, de így is rengeteg hátrányát érezzük. Igyekeztünk sportszerűek lenni és nem visszaélni a vírus miatti káosz adta lehetőségekkel. Ezzel nem mindenki volt/van így, sajnos nincs következetes szabályozás… Viszont erre nincs ráhatásom, ezzel többet nem foglalkozunk, mert csak elhomályosítja a céljainkat.

NB I Kvalifikáció kör menetrendje

2021.03.21. 16:00 Sümegi RE – MEAFC-Miskolc  (élőben a Sümeg facebook oldalán)

2021.03.26. 19:30  MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 19:30 (élőben youtube csatornánkon)

2021.04.02. 16:00  Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc (élőben a Szeged facebook oldalán)

2021.04.10. 18:00 MEAFC-Miskolc – Sümegi RE (élőben youtube csatornánkon)

2021.04.16. 20:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (élőben youtube csatornánkon)

2021.04.18. 16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (előben youtube csatornánkon)