Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Megőriztük az első pozíciót a csoportban

MEAFC U18 rájátszás 25-32. helyért, 3. mérkőzés

NKA Pécs/B – MEAFC/A: 70-83 (20-18, 14-22, 15-25, 21-18)

NKA Pécs/B: Egédi (20/12), Prodanovic (13/3), Slézia (12), Maretics (4), Gémes (2). Csere: Habling (8/6), Vasas (6), Zalay (3/3), Szabó (2), Hidegkuti, László. Edzők: Zalay Zoltán, Nagy Kevin.

MEAFC/A: Ragályi (21/3), Nyíri (16), Kisfalusi (15/3), Gadus (11/6), Vass (4/3). Csere: Geszti (6), Márkus (6), Poczkodi (4), Bajzát, Kálmán. Edzők: Varga Dénes, Lippai Szabolcs.

Csoportbéli elsőségünk megőrzése érdekében fontos volt, hogy ezt az idegenbeli mérkőzést „hozni tudjuk”. Biztosak voltunk benne, hogy egy jól felkészül csapat ellen fogunk játszani, így egész héten arra készültünk, hogy végig koncentrált, lendületes játékot tudjunk mutatni. Erre szükség is volt, mert a jó adottságokkal bíró, keményen küzdő pécsiek ellen volt pár nehéz pillanatunk. Már a mérkőzés elején zónára kellett váltanunk, mivel az 1:1 elleni játékot, és az abból kialakult helyzetek védését nem tudtuk kellő hatékonysággal megoldani. Bejött a váltás, így a mérkőzés középső részében sikerült meggyőző előnyt kiharcolnunk. Itt is voltak hullámvölgyek, figyelmetlenségek – főleg a lepattanó labdák tekintetében – de gyorsan kimásztunk a gödörből, így nem forgott veszélyben a győzelmünk. Az utolsó negyedben ismét védekezést váltottunk, mivel a pécsiek megtalálták a rést a pajzson, de átütő erejű támadásokat már nem tudtak a későbbiekben kialakítani. Bár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, összességében elégedettek voltunk a csapat teljesítményével, hozzáállásával.