Labdarúgó szakosztály

Továbbjutás a MEFOB Futsal 1. fordulójában.

Sűrű heti programon van túl a MEAFC Futsal csapata.

Március 22-én este kezdődött a Futsal NBII Keleti csoportjának rájátszása. Az alapszakasz utolsó fordulójában aratott győzelmünknek köszönhetően az utolsó pillanatban előztünk a tabellán. Így 10. helyezettként kerültünk, 3 hozott ponttal a rájátszás Alsó-házába.

Hétfőn este hazai pályán fogadtuk az Alsó-ház legerősebbnek vélt gárdáját., a Mezei-Vill Berettyóújfalu 2. csapatát. Az első félidőben ellenfelünk szerezte meg a vezetést, két alkalommal közelebb kerültünk hozzájuk, de a szünetre 3-2-es vendég vezetéssel vonultunk. A második játékrészben kétszer is egalizáltunk, de sajnos mindkét egyenlítésünk után tudott ellenfelünk újat húzni és újra magához ragadni a vezetést. Sajnos összességében az egész mérkőzésen csak futottunk az eredmény után. A végén a berettyóújfaluiak könyvelhettek el 6-4-es sikert.

Szerdán este megkezdődtek a 2020/21-es MEFOB Futsal küzdelmei. Az első fordulóban az egri Eszterházy Károly Egyetem csapatát kaptunk ellenfélül. Az első mérkőzésre idegenben került sor. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, megszereztünk a vezetést. Ezután számtalan lehetőségünk maradt kihasználatlanul, így 1-0-ás vezetéssel mentünk szünetre. A második félidőben továbbra sem sikerült növelni előnyünket, ám amíg nekünk minden kimaradt, ők ki tudták használni az adódó lehetőségeiket. Aznap be voltunk oltva gól ellen, 3-1-es vereség lett a vége.

Csütörtökön este hazai pályán rendeztük a visszavágót. 3-1-es hátrányból kellett kiharcolnunk a továbbjutást. Az első félidőben tovább folytatódott előző napi vesszőfutásunk. A védekezésre berendezkedett vendégek masszívan állták rohamainkat, nem sikerült értékesíteni helyzeteinket. 0-0 volt a félidő. A második játékrészben mikor már kezdtünk volna az idő fogyta miatt idegessé válni, akkor megtört a jég, megszereztük a vezetést. Ezután már csak az volt a kérdés mikor szerezzük meg a továbbjutáshoz szükséges 2. gólt. Ez hamar sikerült is, ezután felszabadultunk, ellenfelünknek kellett kezdeményezni, amikor is jól kihasználtuk hibáikat, így növelni is tudtuk előnyünket. A végén 4-0-s sikernek örülhettünk. Összesítésben 5-3 arányban múltuk felül az egrieket.

Az NBII-es bajnokságban a szabadnapok és az ünnepnapok miatt 3 hét szünet vár ránk. A MEFOB-on pedig várjuk a következő forduló sorsolását.

Hajrá MEAFC!