Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Elszántan és sikerre éhesen várjuk a Szeged elleni mérkőzést!

A férfi röplabda NBI Kvalifikációs körében csapatunk pénteken 15 óra 30 perctől Szegeden lép pályára. A két együttes az alapszakasz során kétszer találkozott egymással és mindkétszer a szegedi alakulat hagyta el győztesen a pályán. Csapatunk a rájátszás első két fordulójában győzni tudott Sümegen illetve hazai pályán Szolnok ellen. Így csapatunk jó hangulatban és önbizalomtól duzzadóan várja a pénteki mérkőzést.

Megkérdeztük Bagó László vezetőedzőt a mérkőzés esélyeiről és a csapatban tapasztalható hangulatról is: ,,A rájátszást két szép győzelemmel indítottuk, ez kellő önbizalmat ad a következő szegedi mérkőzésünkre. A bankokság során most érezhető leginkább a játékosaimon a bizonyítási vágy, a csapategység és az elszántság. Ezt a pozitív hangulatot meglovagolva győzelmi reményekkel vágunk neki az útnak. Idén már kétszer jobbnak bizonyult a Szeged, de ez elmondható volt a múlt forduló előtt a szolnoki csapatról is, aztán jó játékkal begyűjtöttük a 3 pontot. Hasonló meglepetésre készülünk. Az utóbbi hetekben sokat javult a játék összképe mind védekezésben mind támadásban. Azonban a feladó játékban nyújtott fejlődés és stabilitás az, amit leginkább meg kell dicsérnem. Ez volt a sikerek legfőbb kulcsa.”

Valamint Kovács Zoltánt (egyik legrutinosabb játékosunkat) is felkértük, hogy mondjon pár gondolatot az előttük álló mérkőzésről és az öltözői hangulatról is: ,,Eddig ugye kétszer kaptunk ki az alapszakasz során a szegediektől. Jó jelnek tekinthető, hogy az elmúlt fordulóban felforgatott felállásban a listavezető Szolnokot 3:0 arányban sikerült legyőznünk. Ami még nagyon fontos, hogy ezt egy csapatként tettük meg. Az ellenfélnek két kiemelkedőbb játékosa van, megpróbáljuk a védekezésünket ellenük felépíteni. Ha sikerül a harcosságat és egységet átvinni a mérkőzésre nem lehet problémánk. Nyilván hazai pályán a Szeged az esélyesebb csapat, de nekünk van egy célunk és azért mindent igyekszünk megtenni. A csoport második helyének megszerzése nem lehetetlen ehhez pedig győzni kell ezen a mérkőzésen. Felszabadultan és görcsösség nélkül kell játszani figyelve arra, hogy nem elszállva az előző fordulói sikertől, ha ezek rendben lesznek újra győzhetünk. Mind szeretünk röplabdázni másként nem lennénk itt így azt várom a csapattól, hogy ez meg is fog látszódni a mutatott játékon.

Bár nem úgy indult a bajnokság ahogy terveztem és a mutatott teljesítménnyel is volt probléma, de most nagyon együtt van a csapat. Remek hangulatban várjuk a szegedi túrát.

NB I Kvalifikációs kör

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 15:30

A mérkőzést a házigazda csapat élőben közvetíti facebook oldalán.