Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Nagyon akartunk, de görcsös játék lett a vége!

Férfi NBI-es röplabda csapatunk Nagypénteken Szegeden vendégszerepelt, a rájátszás soron következő mérkőzésén.

A tét nagy volt, hiszen ha sikerült volna nyerni akkor egy lépéssel közelebb kerültünk volna a tabellán a vendéglátókhoz.

NB I Kvalifikációs kör 3. forduló

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:0

A mérkőzés első játékrészét a vendéglátók kezdték jobban hatásos nyitásaiknak és némi bíró tévedéssel. Így 6 pontos előnyre is szertettek, de sikerült ezt a hátrányt ledolgozni csapatunknak. A játékosokon végig érződött, hogy nagyon akarnak, de ez az akarat előbb görcsösségbe majd fegyelmezetlenségbe csapott át. Hiába volt a csapat felkészítve rá, hogy mit játszik az ellenfél, nem sikerült hatásosan védekezni így pedig támadást is nehezen lehetett indítani. Így 25:20 arányban a hazaiak örülhettek az első szett végén.

A második szettben csapatunk játéka valamelyest stabilizálódott és sikerült a vezetést is megszerezni és ellépni 2-3 ponttal is akár. Azonban kritikus pillanatokba hiba csúszott játékunkba amit a szegedi alakulat ki is használt. Így előbb felzárkózott majd át is vette a vezetést. Ezt a hátrányt már nem tudtuk ledolgozni így ismét a hazaiak örülhettek ezúttal 25:21-re.

A harmadik felvonásban a hazaiak magabiztosan kezdtek míg csapatunk elbizonytalanodott. Így tetemes előnyre is szert tettek a házigazdák. A játékrész közepére a szegediek megnyugodtak, hogy a mérkőzés már zsebben van, de csapatunk elkezdett felkapaszkodni. Azonban ez a késői ébredés már kevés volt a szépítéshez így 25:19 arányban a vendéglátók örülhettek.

Bagó László vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés után: ,,Az előzetesen megbeszéltekből semmi nem valósult meg a pályán . Ennek feszült hangulat lett a következménye, szépen lebontottuk saját magunkat.”

MEAFC-Miskolc: Surányi, Kovács, Pallós, Kapusi, Kiss, Kozsla Csere: Szántai (liberó), Orosz, Molnár, Busák, Karóczi (liberó)

A rájátszásból még három mérkőzés van hátra így még adott az esély a bajnokság szép lezáráshoz. Ennek első lépéseként most szombaton az egyetemi körcsarnokban 18 órától fogadjuk a Sümegi RE csapatát. A mérkőzést élőben nyomon követhető lesz youtube csatornánkon.