Röplabda szakosztály,  Röplabda U17

Egy nagy lépéssel közelebb az éremhez!

2021. április. 10-án az U17 csapatunk folytatta szereplését a Buzek László U17 OSB II. osztályában ezúttal Budapesten a MALÉV SC vendégeként léptünk pályára.

Varga László vezetőedző beszámolója a tornáról:

Ezúttal a csoporton belüli lehető legjobb helyezésért küzdöttünk, hisz a továbbiakban nagy jelentősége lehet, hogy milyen csoportba is kerülünk és hogy hol is zárhatjuk majd a bajnokságot.

Az első mérkőzésen a házigazda Malév SC csapatával mérkőzhettünk meg. A játékot álmosan, darabosan kezdtük és meglepődtünk azon, hogy a hazaiak milyen összeszedetten játszottak. Az első felvonásban csak futottunk az eredmény után, így ezt a házigazdák be is húzták. A második felvonásra felocsúdtunk a meglepettségből és fel is ébredtük, így a tudásunkhoz mérten játszottunk. A lendületünk és fegyelmezettségünk továbbra is kitartott ennek köszönhetően a második után a harmadik szettet is sikerült megnyerni. A negyedik játékrész elején még tartottuk magunkat, de a végjátékra kissé kiengedtünk így kicsit feljebb tudott zárkózni a hazai gárda, de minden igyekezetük ellenére sem sikerült a győzelmet megszerezniük.  Stabil nyitásokkal és alapjátékkal sikerült a mérkőzést megnyerni. Köszönjük a játékot Malév SC csapatának!

Malév SC – MEAFC – Miskolc    1 – 3

A második mérkőzésen a számunkra még ismeretlen SzoESE (Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület) csapatával mérhettük össze tudásunkat. Kezdetben még az ellenfél játékának a feltérképezése kötötte le a figyelmünket. Néhány labdamenet után azonban kirajzolódott, hogy mit is kell játszanunk a siker eléréséhez. Magabiztosan a tudásunknak megfelelően játszottunk. A stabil nyitásoknak és alapjátéknak köszönhetően sikerült ezt a mérkőzést is megnyerni.  Bár voltak kisebb megingások és hibák, de ezek szerencsére nem törték meg a lendületünket. Az egész mérkőzésen fegyelmezetten a lehető legnagyobb odafigyeléssel játszottunk. Köszönjük a játékot a SzoESE csapatának!

MEAFC – Miskolc – SzoESE  3 – 0

A csapatról és a napról elmondható, hogy az elvárásoknak és a kitűzött céljainknak megfelelően sikerült.

 Sajnos nem tudtunk megszabadulni a gyermeteg hibáktól ezen a napon sem de továbbra is törekszünk a minél stabilabb és eredményes játékra. Nem sokáig merenghetünk a hibákon mert a következő forduló néhány hét múlva lesz, arra és a további folytatásra koncentrálunk, amit mindenki nagyon vár, hisz teli vannak, vagyunk ambíciókkal, tervekkel.

Bízom a fiúkban, látom és tudom, hogy többre képesek! Mindent megteszek, közösen mindent megteszünk, hogy a bennük szunnyadó tudást és jó eredményt kihozzuk! Hosszú még a szezon és kitartó munkával jó eredményt érhetünk el közösen!

A keret tagjai : Bendik Kristóf (csk), Szabó Péter, Tordai Bence, Szabad Milán, Polanen Armin, Faragó Bence, Fábián Kristóf, Mitruska Márton, Halmai Gellért.