Röplabda szakosztály,  Röplabda U13

Ismét aranyéremmel zárt a U13-as röplabda csapatunk

2021. április 11.-én hazai pályán rendezhettük meg a Dunszt Ferenc U13 Országos Mini Bajnokság II. osztály 4. fordulóját, melyen csapatunk mellett a DEAC, a Viadukt SE és a PÉNZÜGYŐR SE B szerepelt, a sorsolásnak megfelelően.

Obbágy Zsuzsanna vezetőedző beszámolója a tornáról:

Nagyon izgalmas tornán vagyunk túl, jó csapatokkal versenyezhettünk, méltó ellenfél volt mind a három vendégcsapat. Magas színvonalú mérkőzéseket játszottunk, melyek során sportolóink megdolgoztak a szépen csillogó aranyéremért, amit a torna végén akasztottak nyakukba, a nap során nyújtott teljesítményükért.

Sportolóink nagyon várták, hogy a márciusi torna után, majd egy hónappal később, ismét éles szituációba mérettethessék meg magukat. Minden edzés végén kérdezgették, mikor lesz már torna? Ki lesz az ellenfél? Ki mehet tornára? Azonban tény, hogy az elmúlt időszak a mi csapatunknak is kihívásokat tartogatott a járványhelyzet miatt. Megváltozott az edzésünk helyszíne és időpontja, az edzésszám redukálódott, kevesebbet tudtunk edzeni, mint eddig, s nem is tudott minden gyerek részt venni a felkészülésen. Úgy vélem, a jelen helyzetből a lehető legtöbbet kihoztunk. Ez köszönhető a klub támogatásának, a szülők megnövekedett energia befektetésének és kompromisszumkészségének és a gyerekek áldozatkészségének, lelkesedésének, elhivatottságának. Ezúton is köszönöm nekik, hogy hozzáállásukkal, munkájukkal lehetővé tették csapatunk működését.

MEAFC-Miskolc  – DEAC 2:0

A tornát a DEAC elleni küzdelemmel kezdtük. Többször játszottunk már ellenük, tudtuk, hogy nem szabad lebecsülni őket. Az első szettet fáradtan kezdték sportolóink, kellett néhány perc, mire „felébredtek” a pályán, utána viszont szépen játszottak. Tornáról tornára, meccsről meccsre öröm nézni azt az ívet, amit a fejlődésükkel végigvisznek. Végül 2:0 eredménnyel zárult a mérkőzés csapatunk javára. (25:14, 25:16).

MEAFC-Miskolc  – Viadukt SE 2:0

Második meccsünket a Viadukt SE ellen játszottuk. Ismeretlen csapat volt számunkra, nem játszottunk még egymás ellen, de már a bemelegítés során láttuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, sportolóik ügyesek voltak, technikásak. Az első szett szorosabbra sikerült, mint terveztük, azonban egy igen izgalmas végjátékban sikerült a 2 pont különbséget kiharcolni, s így 26:24-re nyertük meg. A második szettet már nagyobb előnnyel hoztuk, azt 25:9-re nyertük. Örülök, hogy a Viadukt SE-vel hozott össze minket a sorsolás, játékosai személyében jó ellenfelet, egy jó csapatot ismerhettünk meg, remélem lesz még lehetőségünk a jövőben is egymás ellen játszani.

MEAFC-Miskolc – PÉNZÜGYŐR SE B 2:0

Az utolsó mérkőzésünket a Pénzügyőr SE B csapatával játszottuk. Tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen múlik a tornagyőzelem, így a gyerekek koncentráltak, odafigyeltek, nyerni akartak. Azt is tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk, a Pénzügyőr SE B csapata is két mérkőzésgyőzelemmel rendelkezett, pont, mint mi.  Az első szettet viszonylag nagy pontkülönbséggel 25:13-ra megnyertük. A második szett során a Pénzügyőr bebizonyította, hogy nem adja nekünk könnyen az aranyat, meg kellett dolgoznunk a győzelemért, de végül 25:21-re megnyertük a második szettet is, ezzel a mérkőzést és a tornát is.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzések színvonalasak voltak, méltó ellenfelek álltak velünk szembe, sportolóink odatették magukat, jó teljesítményt nyújtottak s ezzel, szett vesztés nélkül megnyertük a tornát. Röplabdásaink szép számban részt tudtak venni a tornán, 11 gyermek volt ott. Voltak, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak, míg mások többet. Következő tornán bízok benne, hogy akik most kevesebb lehetőséget kaptak, többet lehetnek majd a pályán és még jobban megmutathatják ők is fejlődésüket. A torna legjobb játékosa csapatunkból Kis Gergő lett. A torna lezárása sajnos kapkodósra sikerült, mert át kellett adnunk a termet a következő mérkőzéshez. Így a nap tapasztalatait nem tudtuk megbeszélni a gyerekekkel. Erre a következő edzésen sort fogok keríteni.

Minden sportolónkra, aki a tornán részt vett, maradéktalanul büszke vagyok. Minden röplabdásunk méltón viselte a MEAFC mezt! Szerintem hatalmas dolog, hogy ezek a gyerekek a vasárnapjukat, a szabadidejüket a sportnak, a röplabdának szentelték, hajnalban keltek, reggeltől délutánig a tornacsarnokban voltak, küzdöttek, legjobb teljesítményüket nyújtották, szurkoltak egymásnak, csapatként gondolkoztak, alázattal álltak a mérkőzésekhez, a sporthoz! Ez becsülendő dolog, s nem csak az eredmény miatt, hanem a fentebb felsoroltakért is igazán büszkék lehetünk Rájuk!

A csapat tagjai: Lakatos Levente, Polanen Áron, Kis Gergő Zalán, Jakó Noel, Bíró Ferenc, Konecsni Benedek, Tóth Balázs, Takács Bálint, Szabó Olivér, Csibi Martin, Kövér Gábor

Edző: Obbágy Zsuzsanna

Másodedző: Jakó Imre