Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

A felszabadult játék megvolt, egy kis szerencsével a győzelem is meglehetett volna

A férfi NBI alsóház rájátszásának utolsó fordulájában Szolnokon vendég szerepelt felnőtt csapatunk. A mérkőzésnek igazi tétje már nem volt. Hiszen az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat bent marad az első osztályban.

Bagó László vezetőedzőnk ezen a mérkőzésen több kulcsemberünkre nem számíthatott munkahelyi elfoglaltság miatt. Így egy felforgatott csapattal vágtak neki ennek a mérkőzésnek.

Az első szettben a hazai csapat dominált remek nyitásaival valamint játékosaink még keresték helyüket ebben az új felállásban. Így ezt a játékrészt a hazai csapat húzta be 25: 15

A második játékrészben csapatunk kezdett jobban. Köszönhetően Surányi remek nyitásainak és Kapusi remek támadás befejezéseinek. Talán a hazai gárda az első szett után elhitte, hogy ez egy sima mérkőzés lesz, de nem így lett. Hála lelkes és felszabadult játékunknak köszönhetően sikerült kiegyenlíteni. 16:25 ide.

A harmadik felvonást is jól kezdte csapatunk, azonban egy két rövidzárlat csúszott játékunkban. Ezeket a hibákat a hazaiak ki is használták így megnyerték ezt a játékrészt 25: 19 arányban.

A negyedik szettben a csapatok folyamatosan fej-fej mellett haladtak. Parázs és lüktető volt a játék. A hazai oldalon idegeskedés látszott míg ami játékosaink élvezték a játékot annak ellenére, hogy egy-egy bírói hiba becsúszott ami minket hozott hátrányos helyzetbe. Azonban Szántaiék kedvét ezek a hibák sem vették el és egy végletekig kiélezett csatában 31:29 arányban maradtak alul a Szolnokokkal szemben.

Így a bajnokság utolsó mérkőzést 3:1 arányban elvesztette felnőtt csapatunk. Azonban a mutatott játékra, hozzáállásra nem lehetett panasz.

NB I Kvalifikációs kör

Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc 3:1

Bagó László vezetőedző értékelése: Tét nélküli, jó hangulatú mérkőzéssel búcsúztunk a szezontól

MEAFC-Miskolc: Szántai, Kiss, Pallós, Kapusi, Orosz, Surányi Csere: Karóczi (liberó), Varga, Molnár

Ezzel a MEAFC történetének első NBI-es röplabda szezonja véget ért. Hamarosan bővebben elbeszélgetünk Bagó László vezetőedzővel és Barócsi Ákos szakosztályvezetőről az első évről és a jövőbeli tervekről.

A csapat pedig ezúton köszöni a szurkolóknak a buzdítást még ha az csak online is történt. Valamint a vezetőségnek a megfelelő körülményeket a szezonra.