Klub,  Kosárlabda szakosztály

Új kiszolgáló létesítménnyel bővül a Miskolci Egyetem Sportközpontja

Látványos szakaszába ért a néhány hete kezdődött építkezésa Miskolci Egyetemi Sportközpontban, a napokban elkészült a tervezett öltöző- és raktárépület vázszerkezete. A beruházás a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club kosárlabda sportfejlesztési programjának keretében valósul meg, 54.769.247,-Ft összegben, amelyhez a Miskolci Egyetem biztosítja az előírt 30 %-os önerőt.   

Az öltöző- és raktárépület egy meglévő lapostetős épület tetejére épül. Ezen épület funkciója a szomszédban lévő Körcsarnok fűtési és gépészeti ellátása, mely célból egy közműalagút jelenleg is összeköti a két létesítményt. A földszinti épületrész változatlan marad, azon sem belső, sem külső változtatások nem történnek. A ráépítés a meglévő földszinti épületrész teljes kontúrjában megvalósul. A 6 raszterből 2 raszter 1-1 öltözőblokkot, zuhanyzóval és mosdóval foglal magában, a maradék 2-2 raszterben eszköztároló raktár kap helyet, mindösszesen 237,14 m2 alapterületen.

Az új létesítmény egyrészt kiszolgálja majd a kb. 50m-re elhelyezkedő – szintén néhány éve épült – kültéri rekortán kosárlabda pályákat, öltözési és zuhanyzási lehetőséget biztosítva a sportolók számára, másrészt raktárként, szertárként szolgál az elmúlt években beszerzett sporteszközök és berendezések (pl.: mobil lelátó) tárolására.