Röplabda szakosztály,  Röplabda U17

Sikerült a serdülők is ezüstérmet szereztek a bajnokságban!

Varga László beszámolója a döntő tornáról:

,,2021. május 16.-á az U17 csapatunk már biztos érmesként lépett pályára a Buzek László nevével fémjelzett Országos Serdülő Bajnokságban. Ezúttal a Sülysápi csapat volt a házigazda. A célunk egyértelmű volt a legfényesebb éremmel hazatérni!

Ezen a napon az 1. – 3. helyezések eldöntéséért küzdő csapatok mindent megtettek, hogy az alkalomhoz illő játékot produkáljanak.

Az első mérkőzésen a házigazda Sülysáp csapatával mérhettük össze tudásunkat.

Az előző fordulókból kiindulva tudtuk nem lesz könnyű dolgunk, hisz sajnos az alapszakaszban kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük. A kezdés nagyon jól sikerült az első két szettet meg is nyertük, de a magabiztos vezetés tudatában bele is aludtunk a mérkőzésbe. A harmadik illetve a negyedik szettet a házigazdák hatalmas akaraterőket mozgósítva megnyerték. Az ötödik játékrész is nagy izgalmakat és feszültséget hozott hisz a csapatok szorosan fej – fej mellett haladtak.  Az egész mérkőzés alatt hatalmas gondot okozott a pontos alapjáték hiánya. Rengeteg nyitást rontottunk és a támadás befejezésekkel is hadilábon álltunk.

Köszönjük a játékot Sülysáp csapatának!

Sülysáp – MEAFC-Miskolc 2 – 3  (11-25; 19-25; 25-20; 25-23; 12-15)

A második mérkőzésen a Széchényi – Ikrény (Győr) csapatával csaptunk össze.

Számunkra még ismeretlen volt a csapat, de ennek ellenére is próbáltunk a tőlünk telhető legjobban koncentrálni. A kezdés egész jól sikerült, de a szett közepe felé valami kattant a srácoknál és teljesen elvesztették a koncentrációt és fejben is szétestek, ez kitartott a teljes mérkőzés idejére. Próbáltuk a játékot cserékkel tördelni és a láthatóan fáradt játékosokat kicsit pihentetni, nem sok sikerrel.

Sajnos az idő előre haladtával be kellett ismernünk, hogy elfáradtak és megelégednek az elért eddigi eredménnyel. Bár voltak játékosok akik mindent megtettek, hogy talpra álljon a csapat, de nem sikerült nekik.

A mérkőzés után már csak a remény maradt számunkra, hogy a Győr a házigazdák felett is diadalmaskodni tudnak.  Ez így is lett így az ezüstérem a mi nyakunkba került!

Köszönjük a játékot a Széchényi – Ikrény csapatának!

MEAFC-Miskolc – Széchényi-Ikrény 0 -3 (16-25; 18-25; 15-25)

MEAFC-Miskolc U17: Bendik Kristóf (Csk), Halmai Gellért, Tordai Bence, Szabó Péter, Faragó Bence, Polanen Armin, Szabad Milán, Fábián Kristóf, Mitruska Márton

Év értékelés

Egy nem mindennapi bajnokságot tudhatunk magunk mögött, hisz sok volt benne a bizonytalanág. Rengeteg gonddal, problémával kellett megküzdeni minden csapatnak ami alól a miénk sem volt kivétel. A COVID-19-nek és a pandémiás helyzetnek köszönhetően korlátozottak voltak a lehetőségeink, de a szakosztályvezetés és a klub a lehető legjobb és legtöbb segítséget és a lehetőségekhez mérten a teret is megadták nekünk a felkészülésre.

Nagy feladat volt számomra ezekből a srácokból egy nagy egységet ”CSAPATOT” kovácsolni. Bár nem voltunk ismeretlenek egymás számára, mégis a szezon elején az erő felmérő köröket le kellett futni szinte mindenkivel. Rengeteg munka, fájdalom és konfliktus áll mögöttünk, mind a pályán, mind a csapaton belül, de bátran kijelenthetem, hogy sikerült összekovácsolni a srácokat és csapatot létrehozni belőlük, s erre a legjobb bizonyíték a bajnokságban elért második helyezésünk!

A jövőben szeretném ezt a csapat egységet tovább erősíteni és bár többen korosztályt lépnek, de nem engedem el a kezüket, s tekintetem folyamatosan rajtuk tartom és segítem a fejlődésüket ahol tudom.

Ezúton szeretnénk megköszönni a klubnak és a szakosztályvezetésnek, hogy minden támogatást és lehetőséget megadtak számunkra a felkészülésre és a minőségi munka végzésre.

Azoknak is köszönet akik segítették a munkánkat!