Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Csizmadia hazatér!

Csizmadia hazatér! 

Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a 2021/2022-es szezontól ismét NBI-es röplabdacsapatunkat erősíti Csizmadia János. 

,,Jani az elmúlt években a Debrecenben szerepelt az Extraligában-kezdte Barócsi Ákos szakosztályvezető. Már annak idején is amikor eligazult tőlünk a DEAC-ba úgy váltunk el, hogy lesz még ő MEAFC-os röplabdázó ennek az ideje pedig most jött. Jani már a kezdeti lépéseknél is velünk volt, hiszen tagja volt a MEFOB bronzérmes csapatnak 2013-ban majd az első NBII-es bajnokcsapatnak is így mondhatjuk, hogy hazatér hozzánk.”

Ennek apropóján tettünk fel pár kérdés régi/új játékosunknak. 

  1. Milyen érzésekkel térsz vissza Miskolcra? 

Hiszen amikor eligazoltál akkor még másodosztályban szerepelt az együttes, most pedig a második szezonjára készül az első osztályban. Miskolciként nagyon örülök, hogy visszatérhetek a MEAFC keretébe és tovább erősíthetem a gárdát. Jó volt megtapasztalni Debrecenben, hogy még mindig fel tudom venni Extraligás tempót és az itt megszerzett tapasztalatokkal hasznára leszek a Miskolcnak is.

  1. Hogy látod amióta elmentél a klub milyen irányba fejlődött? Figyelemmel kísérted a csapatot az elmúlt években? 

Mindenképp sokat léptek előre, hiszen a felnőtt csapat kerete is erősebb lett, mint távozásomkor volt, de talán az utánpótlás bázis még nagyobb fejlődésen ment keresztül. Létszámban is és eredményekben is ígéretes a fejlődés. Több utánpótlás játékost már be tudunk majd vetni a felnőtt keretben is, ami remek lehetőség és fejlődési lehetőség számukra.

  1. Mit vársz a következő szezontól a csapattól és magadtól?

A jövő évi keret még formálódik és van olyan poszt, ahol jó lenne még erősödnünk. A topcsapatokkal, ahol több légiós is szerepel, nehéz lesz felvenni a versenyt, de bízom benne, hogy a nagycsapatok orra alá borsot tudunk törni majd. A bennmaradás pedig már nem cél, hanem elvárás lesz szerintem. Több poszton is bevethető vagyok, ahogy ez Debrecenben is igaz volt. Fizikálisan szeretném magam fejleszteni, amiben Bagó László vezetőedző biztosan segítségemre lesz.

  1. Mit üzennél a szurkolóknak a visszatérésed alkalmából?

A miskolci gépész karon végzettként Jó szerencsét kívánok minden szurkolónknak! Reméljük, hogy nekünk is minél többször az lesz a pályán. 

Bagó László vezetőedzőnk így nyilatkozott Jani visszatéréséről: ,, Személyes ismertségünk komoly múltra tekint vissza. Már közel egy évtizeddel ezelőtt játékos-edző kapcsolatban voltunk Kazincbarcikán, aztán itt a MEAFC-ban éveken át, mint csapattársak. Ismerem az erősségeit, korlátait, hozzáállását a röplabdához. Elsősorban center poszton lesz nagy segítségére a csapatunknak, a magyar bajnokság egyik legnagyobb érintőmagasságával rendelkezik, nem mellesleg tapasztalt rutinos játékos. Képességeit ismerve, nagy erősítést jelent majd a következő szezonban. ’’

Üdv újra itthon Jani!