Röplabda szakosztály

Bemutatkozunk a legkisebb korosztályban is.

Ismét újabb mérföldkőhöz érkezett szakosztályunk, hiszen U11-es tornán eddig még nem szerepelt egyesületünk. Ez azonban a 2021.05.23-án megváltozott, hiszen Szőrné Gyöngyösi Magdolna tanítványai Újfehértón szerepeltek egy kezdőknek szánt tornán. Hosszú út vezetett idáig, hiszen a Kistokaji általános iskola sorozatos felújításai és a járvány helyzet miatt is nehézkesen indult ennek a csapatnak a beindítása. Azonban kitartó munkával és példás hozzáállással ( szülők, edző, gyerekek) sikerült elérni azt, hogy életük első röplabda tornáján szerepelhessenek.

Szőrné Gyöngyösi Magdolna vezetőedző beszámolója a tornáról: 

,,Az 5 csapat részvételével 2021. 05.23-án Újfehértón megrendezett (kezdő)verseny az első volt csapatunk számára!

A fiúk már napokkal a verseny előtt nagyon izgatottak voltak! Várták is a megmérettetést, meg féltek is egy kicsit.

Az első mérkőzésen, a szintén miskolci csapattal, a DVTK-s lányokkal mértük össze a tudásunkat. Nemcsak az izgalom, hanem a lányok sokkal jobb felkészültsége is megmutatkozott a meccs folyamán.

 Miután lehiggadtak, megnyugodtak, a 2.mérkőzésen a házigazda újfehértói Kempo HSE ellen már sokkal jobban játszottak. A  Szülők számolták a pontokat, s elmondásuk szerint döntetlen lett.

Felbuzdulva a sikeren a 3. mérkőzésen első szettjében sokkal jobban játszottak a nyíregyházi GLP JV 20 csapata ellen, de a második szettben, (vagy elbízták magukat, vagy elfáradtak)sokkal rosszabbul sikerült a játék, mint az első csapattal szemben.

Érdekes volt megfigyelnem, hogy bár látszott rajtuk a fáradtság, mégis egyre magabiztosabbnak, felszabadultabbnak tűnt mindegyik gyerek a csapatban. Kérdezgették lesz-e valamilyen díjazás, mehetnek-e a büfébe, mikor ér ide a pizza,…stb. J

Végre elérkezett számunkra a nap utolsó, 4. mérkőzése! A háló másik oldalán a nyíregyházi  GLP Túróczy csapata állt.

Fantasztikusan játszottak a Fiaink!

Első perctől kezdve nagyon jól sikerültek a szervák. Volt, hogy 9-szer egymás után mi nyitottunk, és mindig pontot is szereztünk! Ezt a meccset magasan mi nyertük!

Boldogok voltak a gyerekek, én pedig büszke voltam rájuk, mert annak ellenére, hogy csak heti 1-2 edzésünk volt csak, (előtte hosszú kimaradással) szépen szerepeltek!

A 8 fős csapatunk minden tagja játszott minden mérkőzésen, s bár még nem alakult ki az igazi csapatjáték, és nagyon sok a hiányosság, de nagyon motiváltak lettek, s ami még lényegesebb, hogy örömmel, jó élményekkel, játékkal telt el az a vasárnap!(s a pizza is megérkezett…J)”

MEAFC-Miskolc U11 tagjai:

Csomós Nátán(csk.),Biró Benedek, Rábai Zalán, Fazekas Zoltán, Popovics-Hegedűs Péter, Lacza Szabolcs, Hován Ádám, Lipcsey Lehel

Nagyon köszönöm Bacsó Istvánnak, hogy elkísérte, elvitte csapunkat, hozzáértő tanácsai nagyon sokat segítettek mind a gyerekeknek, mind nekem! J

Köszönöm a klubnak, a szakosztálynak, Barócsi Ákosnak, hogy ez a 1,5 éve induló kezdő röplabda csapat megalakult!