Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Bronzérmes a Miskolci Egyetem férfi kosárlabdacsapata!

2021. május 31-én és június 1-jén került megrendezésre a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője Győrben.

A Miskolci Egyetem csapata az esti elődöntőt a házigazda Széchenyi Egyetem MOGAAC csapatával játszotta.

A miskolci csapat szinte végig vezetett a mérkőzés során, de a hazai közönség által támogatott Széchenyi Egyetem csapata hosszabbításra mentette a mérkőzést, és végül drámai végjátékban minimális különbséggel megnyerte a csatát, és jutott a másnapi döntőbe, míg a miskolciak így a bronzéremért szállhattak harcba.

Miskolci Egyetem – Széchenyi Egyetem MOGAAC 82-84 (26-22, 20-17, 13-15, 17-22, 6-8)

Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 2. elődöntő, 150 néző. V.: Borgula, Földesi, Fodor.

Miskolc: TAKÁCS 15/3, Kozák M. 8, KOZÁK B. 15/3, Szekeres 9/9, LIPPAI. 23. Cs.: Orliczki M. 4, Ragályi 2, Molnár B. 6/6, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő.

Mosonmagyaróvár: GEIGER 15/9, KÁMÁN 29/12, Bakon 6/6, HORVÁTH Á. 15/3, DOMSITZ 11. Cs.: Varga T. 3/3, Hágen 1, Friedl 2, Iváncsics, Varga Z. 2- Edző: Laky Tibor.

Szollár Gergő: Nüanszokon múlt, hosszabbítás után két ponttal kaptunk ki a jól játszó Mosonmagyaróvártól, amelynek gratulálok. Nagyon kemény védekezést kaptunk, főleg a periméteren, kevesebben voltunk, volt hiányzónk, a hosszabbítás sem nekünk kedvezett.

Laky Tibor: Úgy voltunk vele: tegyék ki a srácok, amit tudnak, mindegy ki az ellenfél, meglátjuk, mire lesz elég. Nagyon örülök, hogy egy hosszabbításban kivívott győzelemmel sikerült a döntőbe jutni, a végén a szív diadala volt.

Másnap a Miskolci Egyetem csapata a bronzéremért mérkőzhetett meg a Szombathely gárdájával.

Bár a miskolci játékosok csalódottak voltak az előző napi elődöntőt követően, de nagyot küzdve, változatos, fordulatos csatában legyőzték a Szombathely gárdáját, megszerezve ezzel a bronzérmet a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban!

Szombathelyi ESE – Miskolci Egyetem 79-89 (24-16, 17-28, 15-14, 23-31)

Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, a 3. helyért, 80 néző. V.: Borgula, Kapusi, Fodor.

SzoESE: Horváth Cs. 2, KISS M. 13, Vicze 9/9, Hódi 9/3, OROSZI 23/9. Cs.:PAPP B. 14/6, Schveighoffer 4, Novák 3/3, Gundinger 2. Edző: Kéri Péter.

Miskolc: TAKÁCS 10/6, KOZÁK M. 18, KOZÁK B. 21/3, SZEKERES 11/9, LIPPAI 26. Cs.: Molnár 3/3, Orliczki M., Ragályi, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő.

Kéri Péter (SzoESE): A tegnapi mérkőzésünkhöz hasonló módon vesztettük el a mait is. Ahogy tegnap, ma sem volt a végjátékban nem volt elegendő rutin, nem volt olyan játékos, aki a vállára vette volna a társaságot. Nagyon fiatal csapatunk van, amely még jó pár évig együtt lesz és biztos vagyok benne, hogy ennél nagyobb sikereket is el fog tudni érni. Ki kell emelnem, hogy az ellenfelek legjobb játékosai magasabban kvalifikált bajnokságokban edződnek az egész év folyamán, így pláne komoly eredmény a viszonylag rutintalan csapattól a negyedik. hely, jövőre újra győzni jövünk.

Szollár Gergő (Miskolc): Kavarogtak még a tegnapi meccs utáni érzelmek, de szerencsére ezen át tudtunk lendülni az első negyed után, örülök a bronznak. Ma a kulcsembereink be tudtak találni a fontos pillanatokban, a védekezésünk is klappolt, kemény ellenfelet győztünk le, akinek ezúton is gratulálok! Ez egy szép eredmény, de ahogy idén, jövőre is a legfényesebb éremért szállunk harcba.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság végeredménye:

  1. Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC
  2. Közgáz SC és DSK
  3. Miskolci Egyetem
  4. Szombathelyi ESE

Lippai Szabolcs a bronzmeccs MVP-jeként búcsúzik az Egyetemi Bajnokságtól!

2015 óta nem rendeztek MEFOB Final4-t Lippai nélkül, ahonnan rendszerint éremmel tért haza.

Az első két évében még DEAC-os játékosként gyűjtött be egy bajnoki címet és egy ezüstérmet, viszont 2017-től már a Miskolci Egyetem csapatával szállította az eredményeket.

Szám szerint:

2017 – 3. hely

2018 – 1. hely + döntő MVP és ALLSTAR csapattag

2019 – 3. hely + ALLSTAR csapattag

2021 – 3. hely + bronzmérkőzés MVP

Gratulálunk Lipi a sikeres MEFOB-os karrieredhez!